Antena Meniu Search
x

EXCLUSIV Reporterii Observator au demonstrat ca armele pot fi introduse in scolile din Romania fara dificultati

Scoala ar trebui sa fie unul dintre cele mai sigure locuri. Insa teoria nu are, in multe cazuri, nicio legatura cu practica. In unele scoli, poti intra fara probleme, desi au paznici.

Vezi și

Un material filmat cu o camera ascunsa arata cat de simplu e sa ajungi pe holurile unui liceu cu o arma improvizata in buzunar.

Scenele de violenta din licee sau scoli sunt din ce in ce mai frecvente. Cel mai nou caz a fost astazi la Vaslui cand o eleva de clasa a saptea a ajuns in stare grava la spital dupa ce un coleg i-a aplicat o corectie.

 “Am vazut-o ca nu se misca, am fugit de aici de la magazin, am stropit-o cu apa cu niste otet si am dus-o pe scaun pana a venit salvarea. Deschidea ochii, iar ii dadea peste cap”, spune un martor ocular.

Si, oricat s-ar lauda autoritatile ca elevii sunt in siguranta in scoala, nu e chiar asa.

Un reporter Observator a incercat sa intre in cateva licee, cu un cutit de plastic in buzunar. La prima vedere, inofensiv, insa, inlocuit cu orice altceva poate fi o arma destul de periculoasa.

Prima oprire: un colegiu tehnic. Teoretic, nu ar fi putut ajunge in curtea scolii, printre elevi. Insa paznicul de la poarta nici nu a bagat de seama cand reporterii Observator au trecut de el. Nu a vazut nici macar cand au verificat arma. Au stat in curte minute bune, pana un alt paznic i-a abordat.

Alt liceeu, aceeasi poveste. In interior, a fost si mai simplu. Totusi, elevii se simt in siguranta.

Cifrele sefilor din Educatie, spun, insa, altceva. In ultimele sase luni in Capitala s-au inregistrat 218 incidente, cu 50% mai multe fata de anul trecut.

 “Masurile pe care trebuie sa le luam trebuie sa fie complexe. O singura masura nu va rezolva niciodata nimic, iar cei care iau masuri trebuie sa fie toti actori implicati, nu doar Ministerul Educatiei sau directorul de scoala ci si parintii si copiii”, a spus Remus Pricopie, ministrul Educatiei.

In 2012, in intreaga tara au fost peste 14.000 de incidente violente in scoli, adica in jur de 80 pe zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » EXCLUSIV Reporterii Observator au demonstrat ca armele pot fi introduse in scolile din Romania fara dificultati