Artă meşteşugărească și tehnici inedite de pictură pe înțelesul copiilor, în Grădina Valorilor Românești

De Redactia Observator.
Publicat: 27.08.2019, 16:24.
Actualizat: 27.08.2019, 18:30

Vacanţa de vară nu înseamnă doar joc şi distracţie, ci poate fi şi prilej de învăţare. La Bucureşti mai mulţi copii și tineri au ales să deprindă arta meşteşugărească și tehnici inedite de pictură.

Vacanţa de vară nu înseamnă doar joc şi distracţie, ci poate fi şi prilej de învăţare. La Bucureşti mai mulţi copii și tineri au ales să deprindă arta meşteşugărească și tehnici inedite de pictură, în cadrul proiectului cultural-educativ de vară, Grădina Valorilor Românești. Demersul inedit este susținut de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, prin Senatul Științific al Copiilor.

Într-un cadru natural, cu joc şi voie bună, cei mici deprind lesne tehnici de pictură pe apă și artă meșteșugărească.

Gabriela Ioniță, profesor Clubul de Excelență: Îi ajută foarte mult, ei devin foarte creativi, parcul le oferă aer curat și le oferă șansa ca ei să socializeze.

”Îmi place foarte mult să lucrez în natură, îmi folosesc creativitatea și este educativ”, spune Bianca.

În cadrul proiectului cultural-educativ Grădina Valorilor Românești copiii au realizat tablori și elemente decorative.

Gabriela Ioniță, profesor Clubul de Excelență: Astăzi ne-am propus să facem din niște bucăți de lemn, pe care le decorăm cu piele și cu fetru, un tablou mic pe care îl putem pune pe perete.

Îndrumați de profesor, cu puţină îndemânare, cei mici au reușit să realizeze obiecte decorative unice. Majoritatea lucrează cu mare pasiune şi revin pentru a participa și la alte ateliere.

”Am venit ca să mă distrez, să învăț multe lucruri noi, să stau în aer liber. Am făcut un tablou, unde am pus flori și mărgele”, spune Alexandra.

Tot în cadrul acestui atelier, copiii au învățat să picteze tricouri folosind o tehnică străveche persană de a desena pe suprafața apei, urmând ca desenele realizate să se transpună pe hârtie sau pe o pânză. De fiecare dată interesul copiilor pentru arta EBRU este unul foarte mare deoarece aceasta se distinge printr-o calitate deosebită: unicitatea.

”În Grădina Valorilor am făcut pictură pe apă și am pus pe un tricou alb. Îmi place să pictez pentru ca este foarte relaxant și îmi dezvoltă mai mult imaginația”, declară Codruț.

Pe lângă atelierele de artă meșteșugărească și pictură pe apă, copiii au putut participa și la un curs de siguranță rutieră organizat de Brigada de Poliție Rutieră din București.

Citește și
Social • acum 2 ore
Foto
Fără metrou de la Băneasa spre Otopeni
recomandari pe a1.ro
Gabriela Cristea, mai sexy ca niciodată. Cum arată picioarele ei în fustă mini după ce a slăbit peste 25 kilograme
Social • azi la 19:46
Foto
O campanie de vaccinare cu multe semne de întrebare: Haos la programare

Top știri

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină
1
Extern • pe 19.01 la 08:49

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină

Poliţiştii germani, care au oprit un şofer de TIR angajat în România, pe autostrada A9, în apropiere de Berg, districtul Hof, Bavaria, au aflat cu surprindere că acesta se afla pe drum de la mijlocul lui septembrie 2020.

PARTENERI
Horoscop vineri, 22 ianuarie: Racii vor avea parte de zile mai liniștite
pe spynews.ro
Afirmaţie uluitoare făcut de vedetă pe reţelele de socializare: "Aceste femei sunt iresponsabile! De ce naşti al patrulea copil?!"
pe antenasport.ro
Ioana n-a mai suportat umilinţa şi şi-a dat iubitul care o înşela pe mâna poliţiei. Dezvăluirea incredibilă făcută de logodnica acestuia
pe antenasport.ro
Fata vedetei Anamaria Prodan uimeşte din nou! Cum a fost surprinsă fata de 21 de ani pe străzile din Bucureşti
pe antenasport.ro
La puțin timp după ce tatăl lui Sebastian Rulli a suferit un atac cerebral, acesta își revine miraculos
pe tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
23:07 Pfizer a redus livrările de vaccin în unele țări din UE în această săptămână: Şi România este afectată 22:57 Video viral: La sfinţire cu ştampila. Modernizarea a ajuns şi la purtătorii de sutană 22:39 Acord în Consiliul European pentru recunoașterea reciprocă a testelor Covid-19, pe întreg teritoriul UE 22:14 Patru tineri din Teleorman au zburat cu decapotabila de pe şosea: Pasagerii au fost pur şi simplu aruncaţi pe câmp 21:47 Sorin Cîmpeanu a semnat ordinul pentru reducerea numărului de elevi în clasele de liceu 21:44 Observator de bine, 21 ianuarie 2021. Primul transplant renal din acest an în România, un succes 21:33 Știrile zilei, 21 ianuarie 2021. Condiția pusă pentru ca restaurantele și instituțiile de cultură să se redeschidă 21:29 Geanta de pandemie: Constrânşi de restricţii sau de teama infectării, oamenii poată la ei adevărate kit-uri sanitare 21:24 Noul vicepreşedinte, Kamala Harris, a devenit o inspiraţie pentru femeile din toată lumea 21:06 Bombă ecologică pe malul Dunării, mii de oi au fost îngropate pe un câmp din Tulcea
CITEȘTE PE A1.ro
Prima din istoria Americii care înfăptuiește acest lucru. Ce a refuzat Melania Trump să facă înainte de a pleca de la Casa Albă
A1.RO
Sărutul dintre Joe Biden și soția sa va râmăne în istorie. Momentul tandru a fost surprins din toate unghiurile | Foto
A1.RO