Antena Meniu Search
x

Asigurarea se scumpește, TVA scade

Nu aduce anul ce aduce. codul fiscal. Şi nu numai. De astăzi intră în vigoare o serie de măsuri importante pentru buzunarele tututor românilor. Anul 2016 începe în forţă din punct de vedere economic atât cu o serie de ieftini, cât şi cu scumpiri

Vezi și

 Nu aduce anul ce aduce codul fiscal. Şi nu numai. De astăzi intră în vigoare o serie de măsuri importante pentru buzunarele tututor românilor. Anul 2016 începe în forţă din punct de vedere economic atât cu o serie de ieftini, cât şi cu scumpiri.

Cea mai aşteptată decizie este scăderea TVA de la 24 la 20%. De astăzi, vom plăti mai puţin când ne vom cumpăra încălţăminte, îmbrăcăminte, electronice şi chiar şi când vom face plinul.

Un litru de motorina costa ieri 4,73 de lei, iar astăzi 4,58. Benzina s-a ieftinit şi ea cu 16 bani.

Totuşi, preţurile ar trebui să se topească măcar la unele produse. Statul a fost darnic şi a eliminat acciza la cafea, blănuri şi la iahturi. Acciza băuturilor alcoolice coboară cu aproximativ 30%.

Şi românii nu sunt departe de adevăr. Anul 2016 vine cu puteri sporite pentru primării, care vor putea impozita construcţiile diferit, în funcţie de utilitate, dar şi să dea amenzi foarte mari.

Printre noutăţile anului 2016 sunt veşti legate şi de facturile la energia electrică, care ar trebui să fie mai mici cu 6%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Asigurarea se scumpește, TVA scade