Antena Meniu Search
x

Asistați social fără chef de muncă, în Prahova

Criza forţei de muncă din România este provocată şi de oamenii care, pur şi simplu, preferă să stea acasă şi să trăiască pe banii statului! S-a văzut la Păuleşti, unde primăria a pus la punct un proiect din fonduri europene, prin care cei fără loc de muncă ar fi urmat cursuri de calificare în profesiile cerute pe piaţă.

de Redactia Observator

la 27.02.2020, 18:07

Vezi și

Criza forţei de muncă din România este provocată şi de oamenii care, pur şi simplu, preferă să stea acasă şi să trăiască pe banii statului! S-a văzut la Păuleşti, unde primăria a pus la punct un proiect din fonduri europene, prin care cei fără loc de muncă ar fi urmat cursuri de calificare în profesiile cerute pe piaţă. Proiectul s-a anulat, pentru că şomerii nu s-au arătat interesaţi, deşi angajaţii primăriei au sunat pe fiecare în parte ca să-l anunţe că are şanse să se angajeze, dacă doreşte asta.

Proiectul ar fi trebuit să debuteze în luna februarie, dar cum nimeni nu a fost interesat, autorităţile locale au fost nevoite să renunţe la el.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cu toate acestea, cei cărora li se adresa au refuzat să vină la primărie pentru cursurile de calificare. Asta deşi responsabilii au încercat să-i convingă pe toate căile.

Chiar dacă în comună rata şomajului este destul de scăzută, există în evidenţă destui asistaţi social care ar fi putut beneficia de pe urma calificării profesionale. În plus, cursurile ar fi fost complet gratuite şi le-ar fi adus un venit constant timp de 3 luni.

Sunt însă şi localnici care spun că mulţi dintre tinerii din sat preferă să plece peste hotare pentru un trai mai bun.

Chiar dacă nu a avut succes cu primul proiect, Direcția de Asistență Socială din Păulești își va mai încearca o dată norocul. Are în plan un alt proiect care speră că va fi de succes.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Asistați social fără chef de muncă, în Prahova