Antena Meniu Search
x

Astăzi îl sărbătorim pe Sfântul Alexandru, ”protectorul omenirii”. Ce se spune despre persoanele care poartă numele de Alexandru și Alexandra

În fiecare an, pe 30 august, creştinii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfântul Alexandru, cel supranumit ”protectorul omenirii”. Sfântul Alexandru este unul dintre cei mai mari ierarhi ai Bisericii și un apărător neînfricat al credinței creștine.

În fiecare an, pe 30 august, creştinii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfântul Alexandru, cel supranumit ”protectorul omenirii”. Sfântul Alexandru este unul dintre cei mai mari ierarhi ai Bisericii și un apărător neînfricat al credinței creștine.

Sfântul Alexandru a trăit la începutul secolului al IV-lea, pe vremea Sfântului Împărat Constantin cel Mare și a fost ucenic al Arhiepiscopul Mitrofan al Bizantului. Ierarhul a dus o viață modestă, fără știința cărților însă, datorită virtuțiilor sale a fost considerat îndeajuns de demn încât să îl slujească pe Sfântul Micoana-sfantul-alexandruitrofan, iar apoi să ajungă el însuși Patriarh.

Sfântul Alexandru este unul dintre marii cuviosi, cinstiti pentru viata si minunile pe care le-a săvârşit. Din pricina vârstei inaintate Patriarhul din acea vreme al Constantinopolului, Sfantul Mitrofan, l-a rugat pe Alexandru să partipe in locul său la Sinodul I Ecumenic de la Niceea din anul 325. Aici Sf. Alexandru a apărat religia şi credinta impotriva ereziei lui Arie, care sustinea că Fiul nu este veşnic, ci a fost creat de Tatăl.

Dupa ce s-a incheiat Sinodul, un inger i-a aparut Patriarhului spunandu-i ca cel care va lua scaunul bisericesc va fi Alexandru slujitorul sau.

Sfantul Alexandru a trecut la cele vesnice in anul 337, la varsta de 98 de ani.

Ce se spune despre persoanele cu numele Alexandru/Alexandra

Sociabile, independente, optimiste, joviale, despre persoanele cu numele Alexandru se spune ca sunt îndragostite de libertate. Sunt firi energice, distinse, seducatoare, inzestrate chiar cu o anumita carisma.

Mereu cu zâmbetul pe buze, Alexandru se face repede remarcat şi indragit. Îi place sa comunice si apreciaza in mod deosebit activitatile in echipa. Tandru, sensibil si generos, Alexandru incearca sa fie mereu pe placul celor din jur.

Despre Alexandra se crede ca este puternica, ambitioasa si curajoasa. Ştie sa fructifice sansele care i se ofera si poate face cariera in domenii precum finante, justitie, audiovizual, jurnalism sau sport.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Astăzi îl sărbătorim pe Sfântul Alexandru, ”protectorul omenirii”. Ce se spune despre persoanele care poartă numele de Alexandru și Alexandra