Antena Meniu Search
x

Atenție la creditele oferite de instituţiile financiare nebancare!

Împrumuţi 10.000 de euro şi dai înapoi de trei ori mai mult. Nu vorbim de afacerile cămătarilor, ci de creditele oferite de instituţiile financiare nebancare

Vezi și

Împrumuţi 10.000 de euro şi dai înapoi de trei ori mai mult. Nu vorbim de afacerile cămătarilor, ci de creditele oferite de instituţiile financiare nebancare

La o astfel de instituţie, creditele se dau doar cu buletinul, fără adeverinţă de venit sau documente fiscale. Se cer însă garanţii imobiliare. Cine deţine o casă de 70 - 80.000 de euro se poate împrumuta cu 7 - 8.00 de euro, iar rata lunară este uşor de calculat.

La o rată lunară de 1.084 de lei, pe o perioadă de cinci ani, datornicii achită înapoi 65.000 de lei, în loc de 30.000 de lei. Spre comparaţie, costurile unui credit de nevoi persoanale, accesat la o instituţie bancară sunt la jumătate.

Acesta este şi motivul pentru care Guvernatorul Băncii Centrale, Mugur Isarescu, a declarat că nu-i înţelege pe românii care se împrumută la astfel de instituţii.

Românii se plâng însă că băncile sunt încă reticente la acordarea creditelor. Mai mult, instituţiile financiare nebancare au şi credite pe termen scurt pentru cei care au nevoie urgent de bani, până la salariu. De exemplu, împrumuţi 1.000 de lei şi returnezi la bancă, peste o lună, 1.420 de lei. În acest caz, dobânda anuala efectivă este de aproape 4.000 la sută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Atenție la creditele oferite de instituţiile financiare nebancare!