Antena Meniu Search
x

ATENŢIE! Cel mai popular medicament pentru femei provoacă tot mai multe decese

Unul dintre cele mai folosite medicamente de către femei, care se eliberează fără reţetă în farmacii este un real pericol. Efectele adverse sunt tot mai GRAVE.

 Este vroba despre anticonceăţionale. Despre ele s-a tot vorbit în ultimii ani dar un stiudiu recent efectuat de medicii de specialitate creează panică printre femei.

Medicii au descoperit că a crescut rata deceselor din cauza efectelor secundare cardiovasculare şi cerebrovasculare, mai ales infarct cardiac şi hemoragii cerebrale, în cazul femeilor care folosesc anticoncepţionale, faţă de cele care nu le folosesc.

"Riscul administrarii contraceptivelor orale creste semnificativ o data cu inaintarea in varsta si la femeile fumatoare, in special dupa varsta de 35 ani, mai ales la pilulele ce contin estrogen” a spus dr. Adriana Constantin, medic primar de planificare familiala-contraceptie la Maternitatea Panait Sarbu din Bucuresti.

"Pilulele contraceptive sunt un medicament. Ca orice medicament are indicaţii şi contraindicaţii. Acest medicament trebuie luat numai cu acordul medicului de specialitate, ginecolog, endocrinolog, medic de planificare familială”, a mai spus acesta.

Sursă: ziarulevenimentul.ro

foto: curademiere.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » ATENŢIE! Cel mai popular medicament pentru femei provoacă tot mai multe decese