Atenţie la carnea comercializată în pieţe! Inspectorii sanitar-veterinari au găsit produse infestate cu E-coli
Semnalul de alarmă este tras de inspectorii sanitar-veterinari, care au găsit deja multe produse infestate cu E-coli în galantarele măcelăriilor. E nevoie de vigilenţă maximă, mai ales în această perioadă. Fiecare produs trebuie să aibă o ştampilă a medicului veterinar.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Semnalul de alarmă este tras de inspectorii sanitar-veterinari, care au găsit deja multe produse infestate cu E-coli în galantarele măcelăriilor. E nevoie de vigilenţă maximă, mai ales în această perioadă. Fiecare produs trebuie să aibă o ştampilă a medicului veterinar.
Un semnal de alarmă care nu atrage atenţia tuturor cumpărătorilor. Chiar şi proaspătă, carnea de porc poate fi infestată cu bacteria E.coli.
În urmă cu o lună, autorităţile au descoperit bacteria în produse din carnea comercializate în 13 judeţe. 114 probe s-au întors pozitive din laborator. Specialiştii atraga atenţia că cei mai expuşi pericolului sunt cei din mediul rural.
“Este de o importanţă deosebită ca toţi cei care sacrifică porc în gospodăria proprie să meargă cu proba la laboratorul DSVSA din pieţe sau unde este organizat să facă examenul trichineloscopic”, spune Mihai Ponea, visepreşedinte ANSVSA.
Românii au sacrificat anul trecut aproximativ 1 milion de porci în preajma sărbătorilor de iarnă. Aproape jumătate dintre ei în gospodăriile rurale.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰