Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Atenţie la ce agenţie de turism apelaţi pentru vacanţe!

S-a dat startul sezonului vacanţelor de vară , aşa că mii de români şi-au făcut deja calculele şi au ales destinaţia pentru concediul de vis.

de Redactia Observator

la 09.05.2014 , 21:10

S-a dat startul sezonului vacanţelor de vară , aşa că mii de români şi-au făcut deja calculele şi au ales destinaţia pentru concediul de vis. 

Atenţie însă ce agenţie de turism alegeţi şi, mai ales, ce oferte. Escrocii în turism vă pot transforma vacanţa de vis, într-un coşmar. Vând oferte fictive, încasează banii şi apoi dispar. Anul trecut, în plin sezon estival, peste 10 agenţii de turism şi-au anunţat falimentul şi au păgubit clienţii cu sute de mii de euro.

Aşa ar fi trebuit să petreacă vacanţa de vară, anul trecut, şi domnul din imagine. Şi-a programat sejurul cu trei luni înainte şi a plătit un avans de 650 de euro. Visul lui s-a spulberat imediat. A depus imediat plângere la poliţie, însă nici după aproape un an problema nu s-a rezolvat.

Vezi și

Ca el, mai sunt alte mii de persoane care au rămas şi fără vacanţe şi fără bani, în ultimul an. An de an, în piaţa agenţiilor de turism apar firme fantomă, cu sedii în apartamente de bloc care atrag clienţii cu oferte de nerefuzat.

De cele mai multe ori, clienţii nu verifică dacă agenţia are licenţă şi asigurare înpotriva insolvenţei. Iar dacă această asigurare există, este făcută pe o sumă minimă.

Mai mult, falimentul unei companii din turism are efect de domino. Şi alte companii din domeniu riscă să aibă aceleaşi probleme pentru că falimentarii uită să mai plătească anumite servicii contractate. Anul trecut, în plin sezon estival, peste 10 agenţii de turism şi-au anunţat falimentul şi au păgubit clienţii cu sute de mii de euro.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Atenţie la ce agenţie de turism apelaţi pentru vacanţe!