Antena Meniu Search
x

ATENŢIE! Pericolul din spatele sucurilor acidulate

Sucurile acidulate sunt din ce în ce mai consumate de oameni din întreaga lume, însă puţini se gândesc la efectele nocive pe care le au asupra sănătăţii

Cu multe arome şi în din ce în ce mai multe culori, sucurile ne iau ochii tuturor, fără să ne gândim că în spatele lor există substanţe care ne fac foarte mult rău. Datorită cantităţii foarte mari de zahăr, care creşte cantitatea de insulina secretată de pancreas, se pot dezvolta celule canceroase. Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Minnesota arată că bând în mod regulat câte două pahare pe zi îţi dublezi riscul apariţiei cancerului pancreatic.

De asemenea, consumând acest tip de băuturi îţi poţi distruge ficatul la fel de mult ca în cazul în care ai consuma alcool. Practic, organul este rănit, vătămare care se măreşte şi în final se ajunge la ciroză.

Fructoza şi glucoza în exces blochează leptina, care se ocupă cu transmiterea semnalului de saţietate către creier, astfel încât să nu îţi mai fie foame. Cu alte cuvinte, vei mânca mai mult decât în mod normal şi te vei îngrăşa.

Acidul poate să distrugă şi smaltul dinţilor, care este de neînlocuit, dar poate duce şi la apariţia pietrelor la rinichi şi osteoporoza, din cauză că organismul vrea să suplinească acel calciu erodat de acid şi îl aşază acolo unde nu trebuie şi nu este nevoie de el, făcând mai mult rău. La fel ca în cazul cancerului, cei care beau două sau mai multe pahare de sucuri acidulate pe zi îşi cresc riscul de pietre la rinichi de două ori.

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » ATENŢIE! Pericolul din spatele sucurilor acidulate