Antena Meniu Search
x

Atenţie, şoferi! AGLOMERAŢIE în vămi în urma verificărilor sistematice: Cât timp trebuie să aştepţi pentru trecerea frontierei

Începând de ieri, 7 aprilie, Poliţia de Frontieră a înăsprit controalele la graniţe, odată cu intrarea în vigoare a Regulamentului de modificare a Codului Frontierelor Schengen, adoptat de Parlamentul European şi Consiliul Europei.

Începând de ieri, 7 aprilie, Poliţia de Frontieră a înăsprit controalele la graniţe, odată cu intrarea în vigoare a Regulamentului de modificare a Codului Frontierelor Schengen, adoptat de Parlamentul European şi Consiliul Europei.

Ca urmare a acestor schimbări, s-au format cozi de maşini la punctele de trecerea fortierei.

În Vama Borş, timpii de aşteptare pentru autoturisme şi camioane la punctul de frontieră au crescut şi sunt cuprinşi între 20 şi 110 minute, scrie ebihoreanul.ro.

Verificări amănunţite

Practic, fiecărei persoane care trece frontiera îi sunt verificate cu atenţie documentele şi poliţiştii impun ca toţi şoferii să deschidă portbagajul maşinii, iar prin sondaj, aleatoriu, unora le solicită să desfacă şi bagaje ori să dea la o parte prelatele care acoperă încărcătura, pentru a vedea conţinutul acestora.

"Se înregistrează o creştere uşoară a timpilor de aşteptare. La punctul de trecere a frontierei Borş, la intrarea în ţară timpii de aşteptare sunt de 20 de minute la autoturisme şi 40 de minute la ieşire, iar la camioane 30 minute la intrare, respectiv 110 minute la ieşire. Cozi sunt, dar nu foarte mari, se lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului de frontieră Borş, s-a suplimentat personalul care efectuează controlul documentelor, precum şi echipamentele necesare", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, Beatrice Bondar.

În perioada următoare, ca urmare a apropierii sărbătorilor pascale, se prefigurează creşterea timpilor de aşteptare, "dar suntem pregătiţi", a asigurat reprezentanta Poliţiei de Frontieră.

În ciuda asigurărilor oficiale, în teren situaţia este mult mai neplăcută. La Vama Borş cozile de TIR-uri sunt întinse pe câţiva kilometri, iar la autoturisme coada e pe două benzi la ieşirea din ţară, pe o lungime de circa 700 de metri.

Poliţiştii de frontieră recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente, dar şi consultarea aplicaţiei dezvoltată online de Poliţia de Frontieră, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei.

Situaţia este similară în mai multe puncte de trecere a frontierei din ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Atenţie, şoferi! AGLOMERAŢIE în vămi în urma verificărilor sistematice: Cât timp trebuie să aştepţi pentru trecerea frontierei