Antena Meniu Search
x

Atenţie, şoferi! Când sunt obligatorii cauciucurile de iarnă

În unele zone ale ţării, iarna s-a instalat deja, motiv pentru care poliţiştii trag un semnal de alarmă cu privire la cauciurile pentru zăpadă

În unele zone ale ţării, iarna s-a instalat deja, motiv pentru care poliţiştii trag un semnal de alarmă cu privire la cauciurile pentru zăpadă

Conform noii legislaţii, pedeapsa pentru echiparea necorespunzătoare de iarna este mult mai drastică decât o simplă amenda. Astfel, în cazul în care nu v-aţi pus anvelopele de iarnă şi sunteţi prinşi de poliţişti, riscaţi o amendă de la nouă la 20 de puncte, adică de la 8.100 la 1.800 lei, dar şi reţinerea certificatului de înmatriculare.

După ce v-a fost reţinut certificatul, trebuie să mergeţi la Serviciul Poliţiei Rutiere, de unde vă procuraţi o dovadă, cu care puteţi circula 15 zile, timp în care trebuie să vă rezolvaţi problema privind echiparea corespunzătoare de iarnă.

Dacă în aceste 15 zile v-aţi echipat maşina cu anvelope de iarnă, trebuie să mergeţi la RAR, de unde veţi lua o confirmare a faptului că pe maşina dumneavoastră există anvelopele corespunzătoare. Apoi, trebuie să mergeţi înapoi la Poliţia Rutieră, pentru a ridica certificatul de înmatriculare.

Veştile rele nu se opresc aici! Asiguratorii nu vor acorda despăgubiri în cazul accidentelor provocate de maşini neechipate corespunzător pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Înainte de a pleca la drum, orice şofer poate deschide pagina de internet a CNADNR, unde funcţionează un punct de informare privind starea drumurilor. Aşadar, în orice punct al ţării aţi pleca, pe site găsiţi informaţiile de care aveţi nevoie pentru a evita să rămâneţi înzăpeziţi.

De asemenea, dacă plecaţi la un drum lung cu maşina, asiguraţi-o cu lanţuri pentru roţi, lopată, răzuitoare, cablu de remorcare şi benzină de rezervă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Atenţie, şoferi! Când sunt obligatorii cauciucurile de iarnă