Antena Meniu Search
x

Atenţie, ŞOFERI! Restricţii de circulaţie în centrul Capitalei, sâmbătă şi duminică

Circulaţia rutieră va fi restricţionată, sâmbătă şi duminică, în centrul Capitalei, pentru două procesiuni religioase la care sunt aşteptaţi peste 100 de preoţi şi mii de credincioşi.

Circulaţia rutieră va fi restricţionată, sâmbătă şi duminică, în centrul Capitalei, pentru două procesiuni religioase la care sunt aşteptaţi peste 100 de preoţi şi mii de credincioşi.

Sâmbătă va avea loc o procesiune religioasă pe traseul: Strada Icoanei - Strada I.L. Caragiale - Strada Polonă - Strada Pictor Arthur Verona - Parcul Icoanei, anunţă Brigada Rutieră a Capitalei, precizând că circulaţia va fi închisă temporar pe aceste străzi, între orele 15.00 şi 21.00.

De asemenea, duminică va avea loc o nouă procesiune, pe acelaşi traseu, deplasarea participanţilor făcându-se tot pe partea carosabilă, cu restricţionarea traficului rutier şi închiderea temporară a circulaţiei, în intervalul 11.00 - 16.00.

La Biserica Icoanei din Bucureşti va avea loc, sâmbătă şi duminică, cea de-a X-a ediţie a manifestării "Icoana - fereastră spre Dumnezeu" organizată de Arhiepiscopia Bucureştilor, Protoieria Sectorului 2, în colaborare cu Primăria Sectorului 2.

Astfel, sâmbătă, între orele 16.00 - 18.00 va fi oficiată, la Biserica Icoanei, Slujba Vecerniei, iar în intervalul 18.00 - 20.00 se va desfăşura procesiunea “Lumina Ortodoxiei”. Din curtea Bisericii Icoanei, spre Parcul Grădina Icoanei, preoţii, oficialităţile şi credincioşii vor pleca într-o procesiune religioasă cu lumânări aprinse. Un detaşament din cadrul Poliţiei Locale Sector 2, în uniforme de gală, va purta torţe aprinse. După terminarea procesiunii, participanţii vor asculta, în Parcul Grădina Icoanei, un scurt concert de cântări religioase, precizează reprezentanţii Primăriei Sectorului 2.

Duminică, între orele 10.00 şi 12.30 va fi oficiată Liturghia pe o scenă instalată în curtea Bisericii Icoanei, iar apo va avea loc un pelerinaj la care sunt aşteptaţi să participe peste 100 de preoţi şi mii de credincioşi şi care ar urma să se încheie la ora 13.45.

La Biserica Icoanei din Bucureşti a fost adusă de la Ierusalim, în 1 martie, Icoana Maicii Domnului Iordăniţa, care va rămâne la această biserică până în 6 martie. Icoana a fost recuperată dintre ruinele schitului românesc de la Iordan, care a fost distrus în războiul declanşat în zonă între anii 1967 şi 1970 şi a fost dusă la Reprezentanţa Patriarhiei Române din Ierusalim.

Iniţiativa de a aduce icoana la Bucureşti aparţine părintelui Teofil Anăstăsoaie, reprezentantul Patriarhiei Române la Sfintele Locuri şi Superiorul Aşezămintelor Româneşti de la Ierusalim, Ierihon şi Iordan.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Atenţie, ŞOFERI! Restricţii de circulaţie în centrul Capitalei, sâmbătă şi duminică