Antena Meniu Search
x

Trei medici au furat 500.000 de euro de la Casa de Asigurari de Sanatate

In vreme ce sefii din Sanatate se tot plang ca nu gasesc bani pentru aparatura, bugetul sistemului medical e furat pe toate partile. Dupa aproape 4 ani de ancheta, 3 medici au fost trimisi in judecata. Sunt acuzati ca au furat din 500.000 de euro de la Casa de Asigurari.

Vezi și

Este vorba despre doi medici diabetologi si un farmacist. Potrivit procurorilor, cei 3 au luat 500.000 de euro printr-o schema simpla. Doctorii eliberau retete false pentru pacienti care fie nu aveau nevoie de tratament, fie pe numele unor morti. Retetele ajungeau intr-o singura farmacie, care incasa pentru ele sume enorme de la Casa de Asigurari de Sanatate Bucuresti.

Evident, fara ca medicamentele din acte sa ajunga la vreun bolnav. E, de altfel, o schema pe care anchetatorii au descoperit-o si in alte cazuri. Acum, asa cum spuneai si tu, Andreea, cei trei au fost pusi sub invinuire de procurori.

Anchetatorii vor stabili cum vor putea recupera prejudiciul cauzat, cel mai probabil medicii vizati riscand sa-si vada averile puse sub sechestru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Trei medici au furat 500.000 de euro de la Casa de Asigurari de Sanatate