Antena Meniu Search
x

Au inflorit plantele carnivore

Cand auzim vorbindu-se de plantele carnivore, ne ducem cu gandul la junglele africane. Ei bine, iubitorii de raritati nu trebuie sa caute chiar atat de departe. Avem si noi asa ceva, in rezervatia Tinov Mohos, din judetul Harghita

Vezi și

In rezervatia de plante Tinov Mohos, intrarea se face pe cararea ursilor, o poteca facuta din dale de lemn. "Eu, de 22 de ani, nu stiam ca mai exista sub copaci ochiuri de lac, care sunt destul de adanci. In momentul de fata sunt 20 de lacusoare, dintre care 15 se vad, 5 sunt acoperite deja cu muschi", spune Kerezsi Laszlo, administratorul rezervatiei.

Muschiul se asterne ca un covor peste lacurile de zeci de metri adancime. Privirile turistilor scotocesc insa printre rozmarinul de turba si bonsaii romanesti, in cautarea atractiei principale - Roua Cerului, planta carnivora. Poate sa manance o insecta mai mare, de 20 de ori decat ea, de pilda libelula. Numele este inofensiv. Planta are insa un apetit carnivor, de care pana si specialistii se minuneaza. Aproximativ 50 de insecte pe an. Nu doar planta face insa din rezervatia Tinov un loc vizitat de turisti. "E mai batran ca Sfanta Ana cam cu 1.600, 1.800 de ani".

Taxa de intrare in rezervatie este de trei lei de persoana, iar plimbarea dureaza aproximativ 45 de minute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Au inflorit plantele carnivore