Antena Meniu Search
x

EXCLUSIV! CAZ HALUCINANT! Au mințit o familie că adoptă un copil sănătos!

Un cuplu de români stabiliţi în Austria aduce grave acuzaţii serviciului de protecţie a copilului. Tineri şi dornici să-şi întemeieze o familie, părinţii au vrut să adopte un copil abandonat de mamă şi aflat în grija statului român

Vezi și

 Un cuplu de români stabiliţi în Austria aduce grave acuzaţii serviciului de protecţie a copilului. Tineri şi dornici să-şi întemeieze o familie, părinţii au vrut să adopte un copil abandonat de mamă şi aflat în grija statului român

A vrut să fie tată şi să îi aducă unui copil abandonat cel mai de preţ cadou. O familie! Părinţii naturali îl abandonaseră încă de la naştere şi a fost crescut de o asistentă maternală din Arad, până a intrat pe lista de adopţii. În actele de la protecţia copilului nu apărea nicio problemă de sănătate.
Primele documente sunt ale medicului de familie din localitatea unde copilul a fost în grija asistentei maternale. Cel care a observat şi crizele de epilepsie şi a recomandat un consult la un specialist. Rezultatele nu au apărut în dosar ani la rând.
Mai târziu, familia a dus copilul la acelaşi specialist. În urma noii vizite, medicul a emis două adeverinţe medicale. Cea care a ajuns la familia adoptivă nu avea menţiunea ADHD. Iar fără studii medicale, ei nu au ştiut cât de grav este diagnosticul.
La sfârşitul lunii decembrie 2014, adopţia a rămas definitivă. Cu aproximativ două săptămâni înainte, familia a primit şi adeverinţa medicală cu diagnosticul ADHD. Prea târziu, însă.

Odată ce adopţia a devenit definitivă, au sperat că băiatul se va adapta treptat. Dar starea lui se tot agrava. Şi au menţionat asta şi celor de la Protecţia Copilului care veneau să monitorizeze adopţia şi să facă rapoarte.
O înregistrare a familiei arată, însă, că psihologul şi responsabilul de caz erau prezenţi atunci când au făcut raportul, în casa familiei.
În lipsa unui control, dosarul de adopţie poate arăta oricum. Iar problemele de sănătate ale copiilor pot fi îngropate sub un teanc de documente contrafăcute.
Mâine, la Observator, vedeţi cum un doctor care nu există a avizat actele medicale ale copilului adoptat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » EXCLUSIV! CAZ HALUCINANT! Au mințit o familie că adoptă un copil sănătos!