Antena Meniu Search
x

Au mințit! Pompierii din Bucureşti ştiau despre existenţa clubului Colectiv

O tragedie care putea fi prevenită. Şi pentru care plătesc cu funcţia încă trei oameni

Vezi și

O tragedie care putea fi prevenită. Şi pentru care plătesc cu funcţia încă trei oameni. Trei şefi ISU au fost suspendaţi după o anchetă a colegilor de la Gazeta Sporturilor. Iar la această oră sunt deja audiaţi la DNA.

Anchetă jurnaliştilor a scos la iveală că. au minţit! Pompierii din Bucureşti ştiau despre existenţa clubului Colectiv. Dar nu s-au obosit să verifice dacă are sau nu avizele. Cu cinci săptămâni înainte de tragedie, o firmă care organiza acolo un festival cu două mii de invitaţi le-a trimis un fax. Şi le-a solicitat prezenţa. Răspunsul ISU a venit sec: nu vin, pentru că nu există niciun risc. Pe scurt, românii au fost minţiţi, în fiecare zi, timp de 26 de zile! La nivelul ISU nu figurează niciun document, nicio solicitare pentru autorizare activitatii care se desfasura in locatia respectiva

Jurnaliştii Gazetei Sporturilor au numit-o. acţiunea faxul!

Pompierii ştiau despre clubul Colectiv. Cu cinci săptămâni înainte ca focul să se aprindă, o firma care organizează evenimente a făcut o solicitare. filmulete link plum festival Cereau prezenţa pompierilor la un festival la care ar fi trebuit să participe două mii de oameni! În clădirea Pionierul şi în club Colectiv. Pe 23 septembrie, la ora 23 si 32 de minute, dintr un sediu al firmei care organizeaza evenimente era trimis faxul catre inspectoratul pentur Situatii de Urgență.

Ar fi putut măcar căuta în baza de date şi ar fi văzut că acel club nu are avizul de funcţionare de la pompieri. Aseară, s-a făcut anchetă internă. În birourile şefilor, luminile au fost aprinse până târziu. Faxul din arhivă a fost trimis la DNA. Deocamdată, doar doi pompieri sunt anchetaţi. Jurnaliştii Gazeta Sporturilor mai ridică o suspiciune. Moartea a 60 de oameni schimbă ancheta pe celelalte planuri. Patronii de la Colectiv şi cei ai firmei care a montat artifiicile li s-au schimbat acuzaţiile. Sunt mai grave. De ucidere din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Au mințit! Pompierii din Bucureşti ştiau despre existenţa clubului Colectiv