Antena Meniu Search
x

Autocar răsturnat pe E87. Doi copii şi un adult au murit

Un adult şi doi copii şi-au pierdut viaţa după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat, miercuri dimineaţă, pe E87, pe drumul care leagă Brăila de Galaţi, în dreptul localităţii Baldovineşti

Vezi și

Un adult şi doi copii şi-au pierdut viaţa după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat, miercuri dimineaţă, pe E87, pe drumul care leagă Brăila de Galaţi, în dreptul localităţii Baldovineşti

UPDATE 12:30 Un alt copil a fost găsit decedat, după repunerea pe roţi a autocarului cu cetăţeni moldoveni răsturnat în judeţul Brăila, numărul persoanelor care au murit în accident ajungând astfel la trei.

   

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila, Ştefan Stoian, a spus că, după ce pompierii au ridicat autocarul şi l-au repus pe roţi, sub acesta a fost găsit cadavrul unui copil despre care se cunoştea faptul că a fost pasager în vehicul, însă figura dispărut.

Astfel, numărul morţilor se ridică la trei, fiind vorba de un adult şi doi copii.

Potrivit comisarului şef Bogdan Zotoi, şeful Poliţiei Rutiere Brăila, cu 20 de minute înainte de producerea tragediei, autocarul a trecut prin faţa unui echipaj de Poliţie Rutieră, iar poliţiştii nu au constatat că şoferul ar fi depăşit viteza legală.

Conform lui Zotoi, din cele 38 de persoane aflate în autocar, numai trei au scăpat tefere şi au stat deja de vorbă cu poliţiştii, însă au declarat că nu îşi amintesc decât momentul în care vehiculul s-a răsturnat.

________________________________

"În autocar se aflau 37 de persoane, 35 de turiști moldoveni și doi șoferi turci. Accidentul s-a produs la Baldovinești. S-a răsturnat pe partea dreaptă a drumului. A fost activat Planul Roșu de intervenție cu aprobarea prefectului. Planul Roșu se activează când este accident colectiv și capacitatea de intervenție este depășită. Au venit și colegii noștri de la SAJ Galați, care ne ajută", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt. col. Ștefan Stoian.

Peste zece ambulanțe au intervenit pentru a transporta răniții la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Brăila. Circulația este oprită în zonă.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a precizat că, din primele informații, un copil și un adult au decedat. De asemenea, Arafat a arătat că au fost trimise echipaje suplimentare de la Galați, iar mai multe elicoptere sunt în așteptare în cazul necesității de transport a victimelor la spitale din București.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Autocar răsturnat pe E87. Doi copii şi un adult au murit