Autorităţile din Maramureş, control la spitalul din Baia Mare după ce o pacientă s-a plâns de hrana primită

De Simona Vasiac.
Publicat: 30.01.2021, 10:05.
Actualizat: 30.01.2021, 10:07

Este anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, după ce o tânără însărcinată a dezvăluit meniul din interiorul unităţii sanitare. Consiliul Judeţean Maramureş, autoritate în subordinea căreia se află spitalul, a trimis Corpul de Control în unitatea medicală.

Consiliul Judeţean Maramureş spune că nu ştia despre aceste probleme deoarece conducerea Spitalului Judeţean nu s-a plâns niciodată.

Corpul de Control a fost trimis la unitatea medicală, după ce o tânără mămică a dezvăluit, pe o reţea de socializare, meniul primit într-una dintre zilele în care era internată la unitatea medicală.

Astfel, tânăra a primit, la micul dejun, o felie mai groasă de parizer, trei felii de pâine şi o bucăţică de unt, iar la masa de prânz a primit mămăligă cu o lingură de smântână.

Legea spune că norma de hrană pentru un pacient este de 10 lei pe zi

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş spune că, în funcţie de datele preliminare ale anchetei demarate de Corpul de Control, ar urma să ia şi primele măsuri.

Legea spune că norma de hrană pentru un pacient se ridică la 10 lei pe zi, însă aceasta poate fi depăşită, poate fi majorată, dacă autoritatea în subordinea căreia se află unitatea medicală decide acest lucru.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Moscova ameninţă Kievul că un război ar aduce începutul sfârşitului. Ucraina exclude orice ofensivă, Zelenski s-a dus pe linia frontului
1
Extern • pe 09.04 la 18:51

Conflictul din Donbas este pe punctul de a se transformat într-un război total între Ucraina şi Rusia. Kremlinul a trimis la frontieră cel mai mare număr de trupe din ultimii şapte ani. Moscova ameninţă Kievul că un război ar aduce începutul sfârşitului pentru statului ucrainean. Aliaţii au reacţionat, iar Statele Unite iau în considerarea trimiterea de nave de război în Marea Neagră în următoarele săptămâni pentru a demonstra susţinerea pentru Ucraina din partea NATO.