Antena Meniu Search
x

Autorităţile din Maramureş, control la spitalul din Baia Mare după ce o pacientă s-a plâns de hrana primită

Este anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, după ce o tânără însărcinată a dezvăluit meniul din interiorul unităţii sanitare. Consiliul Judeţean Maramureş, autoritate în subordinea căreia se află spitalul, a trimis Corpul de Control în unitatea medicală.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 30.01.2021, 10:07

Vezi și
  • Corpul de Control al Consiliului Judeţean Maramureş face verificări la spitalul din Baia Mare.
  • Legea susţine că norma de hrană pentru un pacient este de 10 lei pe zi.

Consiliul Judeţean Maramureş spune că nu ştia despre aceste probleme deoarece conducerea Spitalului Judeţean nu s-a plâns niciodată.

Corpul de Control a fost trimis la unitatea medicală, după ce o tânără mămică a dezvăluit, pe o reţea de socializare, meniul primit într-una dintre zilele în care era internată la unitatea medicală.

Astfel, tânăra a primit, la micul dejun, o felie mai groasă de parizer, trei felii de pâine şi o bucăţică de unt, iar la masa de prânz a primit mămăligă cu o lingură de smântână.

Legea spune că norma de hrană pentru un pacient este de 10 lei pe zi

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş spune că, în funcţie de datele preliminare ale anchetei demarate de Corpul de Control, ar urma să ia şi primele măsuri.

Legea spune că norma de hrană pentru un pacient se ridică la 10 lei pe zi, însă aceasta poate fi depăşită, poate fi majorată, dacă autoritatea în subordinea căreia se află unitatea medicală decide acest lucru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Autorităţile din Maramureş, control la spitalul din Baia Mare după ce o pacientă s-a plâns de hrana primită