Antena Meniu Search
x

Continuă scandalul auxiliarelor, singurii care au de suferit fiind elevii

Elevii mai aşteptă până când vor avea din nou culegeri.

Vezi și

Elevii mai aşteptă până când vor avea din nou culegeri. Guvernul abia a adoptat astăzi hotărârea prin care dă dreptul Consiliul Naţional de Evaluare şi Examinare să se ocupe de auxiliare. Procedurile sunt stufoase şi criticate de edituri, care avertizează că auxiliarele vor apărea în şcoli, cel mai devreme,  în noiembrie. 

Pentru ca toate aceste culegeri să ajungă din nou pe băncile elevilor, fiecare editură trebuie să se înscrie la MEN, să primească aviz de acolo şi mai apoi de la Inspectoratul Şcolar, şi în ultimul rând, de la asociaţia de părinţi, care trebuie să-şi asume, la rândul ei, să comercializeze culegerile. 

Până acum, şcolile puteau comanda orice fel de culegere. Însă, ministerul tocmai asta susţine că vrea să evite. Ca părinţii să nu mai cumpere materiale aduse în şcoli prin intervenţii şi negocieri. Deocamdată, un lucru este cert. Noua procedură va duce la întârzieri. Iar profesorii se plâng deja că nu au pe ce să lucreze cu elevii. 

Ministrul Pop nu a semnat încă ordinul prin care dă undă verde la depunerea dosarelor din partea editurilor. Chiar şi unele dintre marile culegeri pentru olimpici au fost interzise, prin hotărârea lui Liviu Pop. 

Pe lângă culegeri, ministrul atât de mediatizat are un plan şi pentru manuale. Vrea să ca toate să fie tipărite doar de stat, prin editura Didactică şi Pedagocigă, ceea ce a tras deja reacţii. Pe internet a fost lansată o petiţie care are deja peste 2.000 de semnături. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Continuă scandalul auxiliarelor, singurii care au de suferit fiind elevii