Antena Meniu Search
x

Averea baronul cuprului, Horia Simu, i-a lăsat muți pe procurori

Baronul cuprului care şi-a făcut galerie de artă, la el acasă, din despăgubiri record, a fost arestat. Povestea lui Horia Simu este fabuloasă. Procurorii au rămasi muţi de uimire când au numărat 150 de tablouri în casa lui.

Vezi și

Baronul cuprului care şi-a făcut galerie de artă, la el acasă, din despăgubiri record, a fost arestat. Povestea lui Horia Simu este fabuloasă. Procurorii au rămasi muţi de uimire când au numărat 150 de tablouri în casa lui. 

Până acum, Simu era considerat unul dintre milionarii fără chip. Astăzi, DNA dezvăluie cum a reuşit să dea cele mai mari tunuri din mafia retrocedărilor.

O zi întreagă le-a luat procurorilor să inventarieze cele 150 de tablouri găsite la percheziţii în casa lui horia Simu.

"În imobil au fost descoperite un număr impresionant de opere de artă, bijuterii, ceasuri de valoare, înscrisuri referitoare la proprietăţi deţinute de către inculpat, atât direct, cât şi prin intermediul unor societăţi off-shore."

Anchetatorii au venit pregătiţi la vila lui Simu. Au adus baloţi de folie ca să protejeze obiectele de artă - o adevărată comoară. Peste 150 de tablouri de mare valoare, unele semnate de Corneliu Baba, Corneliu Pătraşcu şi Samuel Mutzner, dar şi ceasuri de lux şi bijuterii estimate la sute de mii de euro.

Din despăgubirea uriaşă acordată de ANRP, spun procurorii DNA. Peste 128 de milioane de euro în acţiuni la Fondul Proprietatea a obţinut cel supranumit baronul cuprului. Afacerea a fost una extrem de bănoasă. A cumpărat drepturile litigioase în 2006, de la o femeie care a încercat 5 ani să-şi recupereze fosta fermă Ciurel. În 2007, Simu a depus actele la ANRP şi cu o adeverinţă medicală a cerut urgentarea pe motiv că are probleme cu inima. Într-un an a obţinut cea mai mare despăgubire acordată într-un singur dosar şi ar fi prejudiciat statul cu peste 55 de milioane de euro.

Tablorile din colecţia. Simu vor fi expertizate. La fel ca şi operele găsite la un alt mare iubitor de artă - Darius Vâlcov care avea în colecţie 125 de opere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Averea baronul cuprului, Horia Simu, i-a lăsat muți pe procurori