Antena Meniu Search
x

Averi pe spatele bolnavilor

Percheziţii de amploare de dimineaţă în Bucureşti şi 17 judeţe ale ţării. Peste 70 de oameni sunt anchetaţi pentru că ar fi vrut să se îmbogăţească pe spatele bolnavilor de cancer şi de SIDA

Vezi și

Percheziţii de amploare de dimineaţă în Bucureşti şi 17 judeţe ale ţării. Peste 70 de oameni sunt anchetaţi pentru că ar fi vrut să se îmbogăţească pe spatele bolnavilor de cancer şi de SIDA

Între 2012 şi 2014 aceştia ar fi cumpărat de pe piaţa neagră medicamente pentru bolnavii cronici, în valoare de aproximativ 160 de milioane de lei. Apoi, au înregistrat achiziţii fictive, pentru a justifica provenienţa medicamentelor.

COMUNICAT:

În cursul lunii decembrie 2014, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a început urmărirea penală faţă de 74 de persoane fizice şi juridice suspectate de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

La data de 16.12.2014, procurori din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi peste 300 de poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti efectuează un număr de 87 de percheziţii în Bucureşti şi alte 17 judeţe la domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor persoane juridice.

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că, în perioada 2012 - 2014, suspecţii au efectuat livrări intracomunitare de bunuri în valoare totală de aproximativ 160 milioane de lei, bunuri pe care le colectau de pe piaţa neagră, fără documente justificative. Pentru a asigura trasabilitatea medicamentelor şi pentru a reduce sarcina fiscală aferentă acestor venituri, suspecţii au înregistrat achiziţii fictive de medicamente de la societăţi afiliate sau cu comportament de tip fantomă.

În vederea însuşirii sumelor de bani provenite de la partenerii externi, suspecţii au creat circuite financiare prin care au transferat sumele de bani în contul unor societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă, de unde banii erau retraşi în totalitate în numerar şi restituiţi beneficiarului real.

Prejudiciul produs bugetului de stat se ridică la suma de aproximativ 12 milioane de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

Suma totală spălată prin circuitul evazionist se ridică la aproximativ 65 milioane de lei.

În cauză s-au emis 79 mandate de aducere.

Sesizarea a aparţinut A.N.A.F. - Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.

Activităţile au fost desfăşurate beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi A.N.A.F. - Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Averi pe spatele bolnavilor