Antena Meniu Search
x

Avocat: Tablourile furate la Rotterdam nu au fost arse

Rasturnare de situatie in cazul tablourilor furate din Olanda. N-au fost arse. Hotii sunt dispusi sa negocieze predarea lor. Bomba a fost aruncata, la primul termen al procesului, de avocatii celor trei hoti

Vezi și

Nu au fost distruse, dar nici nu stim unde se afla. Deocamdata. Sunt declaratiile care arunca in aer ancheta in cazul furtului de tablouri. Avocatii inculpatilor promit surprize mari in acest dosar. Cheia este deocamdata in mana celor trei hoti care au speriat vestul.

"Asteptam chiar azi supriza in cursul declaratiilor lor cu privire la existenta si a locului unde sunt aceste tablouri", a declarat avocata lui Alexandru Bitu. Asiguratorul olandez al tablourilor s-a constituit ca parte civila in proces. Vrea sa-si recupereze pierderea de aproape 20 de milioane de euro.

Astazi, toate privirile au fost indreptate asupra Romaniei si, mai ales, asupra celor trei romani care au socat lumea intreaga. Au venit aici jurnalisti olandezi, dar si de la alte televiziuni cu acoperire mondiala. Inclusiv Tudor Giurgiu a venit la Judecatoria Sectorului 3 pentru a-i vedea cu ochii lui pe cei pe care vrea sa-i transforme in personaje de film. "Nu mai stiu pe cine sa mai cred, pentru ca cineva spune ca sunt arse si nu o spune oricine, ci Muzeul National, de aici din Romania", a declarat regizorul.

La pranz, jurnalistii s-au mutat la sediul DIICOT, acolo unde Olga Dogaru a fost adusa ca sa i se prezinte rezultatul expertizei in cazul tablourilor. Femeia si-a schimbat declaratia. Le-a spus procurorilor ca nu a ars operele. Le-ar fi dat unui prieten trimis de fiul sau. "Au fost predate unei echipe de negociere, pe piata neagra, la belgieni aceste tablouri. S-a intors cu cinci. Doua au fost pierdute", a spus avocatul Olgai Dogaru.

Viitoare personaje de film, hotii de la Carcaliu sunt deja vedete in paginile unor publicatii de renume si in reportajele unor televiziuni ca BBC si CNN. Nu au inteles nimic din ce s-a intamplat, dar au lasat un gol inestimabil in portofoliul artei mondiale.

Mariana Dragu, ultimul specialist in arta care a vazut intacte doua dintre panzele furate a vorbit in exclusivitate pentru Observator. Crede ca lucrarile nu au fost distruse. "Cand le-am vazut eu aratau foarte bine, acestea doua. Pentru ca una, panza era lipita pe carton, Matisse-ul, si Gauguin-ul, panza era lipita pe placaj, drept care nu aveau ce sa pateasca. Eu sper sa fie gasite si sunt convisa, ca macar astea doua pe care le-am vazut eu n-au ars", a spus femeia.

Si unchiul lui Radu Dogaru are varianta lui. "Eu traiesc suta la suta cu impresia ca tablourile nu sunt arse. Pe cuvant. Din noaptea cand a venit DIICOT-ul la ei acasa, tablourile erau la ei in curte. Dar nu le-au gasit", a spus barbatul.

Hotii n-au apucat sa dezlege azi misterul. Judecata a fost amanata pe 10 septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Avocat: Tablourile furate la Rotterdam nu au fost arse