Antena Meniu Search
x

BAC de 10, pasaport pentru universItatile de elita din Europa

10 pe linie. Pentru 122 de elevi din tara, Bacalaureatul a fost la superlativ. Chiar daca notele nu i-au surprins, cei mai multi dintre ei au asteptat rezultatele cu aceleasi emotii ca si colegii lor

Vezi și

Cu astfel de note, unii sunt deja cu gandul la facultatile pe care vor sa le urmeze. Si nu sunt putini cei care au fost admisi deja la universItati de elita din Europa.

Au curs lacrimi de bucurie. Peste tot in tara, unde 122 de absolventi de liceu au terminat cu media zece la BAC. Liceele din tara si-au numarat astazi elevii merituosi. In curtea Colegiului Emil Racovita din Cluj, emotia momentului a fost adunata in fotografii. Asemenea celei in care Ioana, Andrei si Tabita au zambit fericiti.

Reusita a venit in mod firesc. Pentru Andrei, media 10 la bac inseamna si o carte de vizita pentru admiterea la universitati de elita din Europa. "Daca nu raman in Cluj, pot sa ma duc in Anglia sau in Franta. Ofertele pe care le-am primit de la universitatile sunt foarte bune". Clujul a mai numarat inca sase absolventi cu cele mai mari medii la bac, ceea ce inseamna locul trei intr-un top al judetelor cu cei mai buni elevi. Clasamentul este condus de Iasi, cu 12 elevi de zece, urmat de Buzau, cu 10 absolventi.

Pentru Krisztina din Sibiu a fost cea mai fericita zi, din ultimii 12 ani. Chiar daca a terminat liceul ca sefa de promotie, a asteptat rezultatele cu mari emotii. Stie deja ce vrea sa faca mai departe. "Imi doresc sa studiez medicina, la Cluj. Si ar fi o cariera potrivita pentru mine". Ioana din Pitesti datoreaza media 10 la BAC si unui gram de noroc.

Notele de zece au fost sarbatorite, peste tot in tara, chiar in fata liceelor. Cu imbratisari, felicitari si sampanie. De maine, cei mai multi dintre ei vor fi cu gandul la examenele de admitere in facultati, care bat deja la usa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » BAC de 10, pasaport pentru universItatile de elita din Europa