Antena Meniu Search
x

BACALAUREAT 2016. Elevii s-au pregătit “INTENS” pentru examenul maturităţii

BACALAUREAT 2016. Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS), un școlar a citit, în medie, o carte în două luni.

BACALAUREAT 2016. Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS), un școlar a citit, în medie, o carte în două luni.

BACALAUREAT 2016. Bibliotecile au eliberat anul trecut utilizatorilor (activi), în medie, 11 volume, iar un elev care a frecventat biblioteca școlară a împrumutat în medie opt cărți.

BACALAUREAT 2016. “Cultura unui popor este reprezentată de valorile materiale și spirituale pe care le-a creat de-a lungul timpului și pe care le transmite din generație în generație prin instituțiile culturale. În anul 2015, activitatea principalelor unități cultural-artistice a inclus activități ale bibliotecilor, muzeelor și colecțiilor publice, instituțiilor și companiilor de spectacole sau concerte, editurilor, cinematografelor, activitatea de radiodifuziune și cea de televiziune”, a declarat INS.

BACALAUREAT 2016. Rețeaua bibliotecilor care a funcționat în anul 2015 a fost formată dintr-un număr de peste 10.000 de unități administrative și 107 filiale, care au pus la dispoziția publicului mai mult de 165 de milioane de volume.

BACALAUREAT 2016. În mediul urban, au funcționat 3.643 biblioteci și 100 de filiale ale acestora, cu un fond de carte de 125,5 milioane volume (75,8% din fondul național de carte disponibil în biblioteci), iar în mediul rural, deși numărul bibliotecilor a fost considerabil mai mare decât cel de la orașe (6.468 biblioteci și numai 7 filiale) fondul de carte a fost mult mai mic, sub 40 de milioane de volume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » BACALAUREAT 2016. Elevii s-au pregătit “INTENS” pentru examenul maturităţii