Antena Meniu Search
x

BACALAUREAT 2016. Topul celor mai bune licee din Iaşi

Prima sesiune a BACALAUREATULUI 2016 începe luni, 13 iunie, cu prima probă orală - limba română, urmând ca, în perioada 4-8 iulie, să aibă loc probele scrise.

Prima sesiune a BACALAUREATULUI 2016 începe luni, 13 iunie, cu prima probă orală - limba română, urmând ca, în perioada 4-8 iulie, să aibă loc probele scrise.

REZULTATE BAC 2016. În capitala Moldovei, Iaşi, în fiecare an, liceele din oraş reuşesc să creeze performanţă la bacalaureat, rezultatele fiind de cele mai multe ori surprinzătoare.

REZULTATE BAC 2016. Liceele de prestigiu din Iaşi, cum ar fi "Costache Negruzzi", "Mihai Eminescu" sau "Colegiul Naţional", confirmă valoarea şi tradiţia care au contribuit la poziţionarea instituţiilor de învăţământ în topul celor mai bune licee din Iaşi.

TOPUL celor mai bune licee din Iaşi

1. Liceul Costache Negruzzi este considerat cel mai bun din Iaşi, cu o promovabilitate de 100%, o notă de 10 la BACALAUREAT 2015 şi 168 de înscrişi.

SUBIECTE BACALAUREAT 2016. Subiecte la proba de Limba română, uman şi real

REZULTATE BAC 2016. Înfiinţat în 1895 la iniţiativa marelui om de cultură Spiru Haret, Costache Negruzzi a purtat iniţial denumirea “Liceul Internat” sau Liceul “Costache Negruzzi”. Clădirea a fost plasată “în coasta” Universităţii “Al. I. Cuza”, în Dealul Copoului, unde continuă să funcţioneze şi astăzi.

REZULTATE BAC 2016. În primii ani, liceul a avut trei secţii: clasică, modernă şi reală. Prima promoţie care a terminat opt clase a absolvit în 1904. În perioada comunistă, denumirea liceului a fost schimbată pe rând în “Liceul de băieţi nr. 2”, “Şcoala de 10 ani nr. 2 de băieţi Iaşi” şi “Şcoala medie nr. 2 de băieţi”. A revenit la numele iniţial în 1956. Liceul se mândreşte atât cu directori, cât şi cu absolvenţi de valoare, precum Spiru Haret, Nicolae Gane, Eugen Lovinescu, Ion Ralet sau Haralamb Vasiliu.

BACALAUREAT 2016. TOPUL celor mai bune licee din Bucureşti

2. Colegiul “Naţional” Iaşi este situat pe locul al doilea în topul celor mai bune licee din capitala Moldovei,cu 153 de înscrişi, două medii de 10 la BAC 2015 şi rată de promovare de 100%.

REZULTATE BAC 2016. Înfiinţat în 1828 de către cărturarul Gheorghe Asachi, sub numele de “Gimnaziul Vasilian”, liceul este una dintre primele şcoli de pe teritoriul ţării având ca limbă de predare româna. În 1834 se transformă în “Academia Mihăileană”, prima instituţie de învăţământ superior din principatele române la acea vreme, cu facultăţi de Filosofie, Drept şi Teologie.

REZULTATE BAC 2016. În 1864, Alexandru Ioan Cuza decide să transforme academia în Colegiul “Naţional”, denumirea actuală, după terminarea universităţii din Copou. De-a lungul vremii, la colegiu au învăţat personalităţi precum Nicolae Iorga, Mihail Sadoveanu, Ionel Teodoreanu, Nicolae Labiş, Grigore T. Popa, Alexandru Philippide sau Petru Poni.

3. Liceul Mihai Eminescu este al treilea cel mai bun liceu din Iaşi, cu 179 înscrişi şi promovare de 100% la BACALAUREAT 2015.

SUBIECTE BACALAUREAT 2016. Subiecte la proba de Competenţe digitale

REZULTATE BAC 2016. Înfiinţată în anul 1865 cu denumirea de “Şcoala Secundară de Fete” sau “Externatul Secundar de Fete”, ulterior “Liceul Teoretic Mihai Eminescu” (1990), instituţia de învăţământ urmăreşte păstrarea identităţii sale plecând de la valorile tradiţionale, consolidând liceul ca instituţie şi dând şanse egale elevilor pentru integrarea cu succes în învăţământul superior din ţară şi străinătate şi ca viitori cetăţeni activi, demni, creativi, capabili să se adapteze rapid şi eficient într-o societate în continuă schimbare.

4. Liceul teoretic “Miron Costin” este situat pe locul patru în topul celor mai bune licee din Iaşi, cu o promovare de 99.46% la BAC 2015 şi 185 de candidaţi.

REZULTATE BAC 2016. Liceul Teoretic “Miron Costin” Iaşi este o instituţie de învăţământ care promovează o educaţie modernă, fundamentată pe valori şi principii europene şi asigură elevilor un climat de formare şi informare sigur, stimulativ şi participativ facilitând totodată integrarea absolvenţilor în societatea contemporană prin valorificarea potenţialului individual şi instituţional.

5. Liceul Teoretic “Vasile Alecsandri” ocupă locul cinci în top 6 cele mai bune licee din Iaşi, cu 146 de candidaţi şi promovare de 99.32% la BAC 2015.

REZULTATE BAC 2016. Denumit după marele scriitor Vasile Alecsandri, Liceul Teoretic “Vasile Alecsandri” are ca misiune educaţia de calitate, focalizată pe elev şi sintetizată în cuvintele “În şcoala noastră, fiecare elev este important”. Printr-o strategie educaţională articulată, liceul îşi propune armonizarea standardelor educaţionale europene cu specificul tradiţiei.

6. Liceul de Informatică “Grigore Moisil” din Iaşi se clasează pe locul 6 în topul celor mai bune licee din capitala Moldovei, cu 181 candidaţi şi promovare de 98.89% la PROBELE DE BAC 2015.

REZULTATE BAC 2016. Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” din Iaşi a fost înfiinţat în 1971 şi a etalat până acum performanţe deosebite la fiecare disciplină de studiu. Valoarea liceului este demonstrată atât de numărul mare de premii obţinute de elevi la concursurile şi olimpiadele şcolare, cât şi de rata ridicată a celor ce au continuat studiile la universităţi şi facultăţi de diferite specialităţi din ţară şi străinătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » BACALAUREAT 2016. Topul celor mai bune licee din Iaşi