Social

Bacalaureat 2018: ce este interzis la examenul de Bac

Publicat pe 23.06.2018 la 20:25 Actualizat pe 23.06.2018 la 20:26

Bacalaureat 2018: ce este interzis pentru candidaţi? Bac-ul este organizat după reguli stricte, iar încălcarea lor poate avea urmări grave pentru candidaţi, asistenţi sau membrii comisiei de examinare.

Candidați la examenul de Bacalaureat

Regulamentul de Bac prevede și ce e este interzis pentru candidaţi la examenul de Bacalaureat 2018

Observator

Bacalaureat 2018: ce este interzis pentru candidaţi? Bac-ul este organizat după reguli stricte, iar încălcarea lor poate avea urmări grave pentru candidaţi, asistenţi sau membrii comisiei de examinare.

Examenul de Bacalaureat 2018 se desfăşoară conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a Bac-ului. Iar aceasta conţine inclusiv interdicţii stricte pentru candidaţi. Metodologia a fost dată în vigoare de Ministerul Educaţiei în 2011.

Ce este interzis la orice probă de la Bacalaureat 2018

Se interzice candidaţilor la Bacalaureat 2018 să pătrundă în sală cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. E interzis, de asemenea, intrarea în sală cu orice mijloc electronic de calcul.

Se interzice accesul candidaţilor cu telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare.

Asistenţii vor verifica respectarea acestei prevederi înainte de aducerea subiectelor în săli. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului. Eliminarea e decisă de preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu. Preşedintele decide, după caz, şi sancţionarea asistenţilor.

Preşedintele, vicepreşedintele, secretarul sau un membru al comisiei verifică, în toate sălile de examen, dacă subiectele multiplicate pentru fiecare candidat sunt complete şi lizibile. Ei verifică şi dacă lucrările corespund cu filiera, cu profilul, cu specializarea şi cu opţiunea candidatului.

Se interzice preşedintelui, vicepreşedintelui, secretarului şi membrilor comisiei să dea candidaţilor indicaţii referitoare la rezolvarea subiectelor. Li se mai interzice să facă modificări ale subiectelor sau ale baremelor de evaluare şi de notare.

Din momentul distribuirii subiectelor la Bacalaureat 2018, niciun candidat nu mai poate intra în sală. De asemenea, niciun candidat nu poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea scrisă şi semnează de predarea acesteia.

În cazuri excepţionale, dacă un candidat se simte rău şi solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de examen. În această situaţie, timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit.

Ce este interzis la probele scrise de la Bac 2018

Se interzice la Bacalaureat 2018 folosirea, în timpul probelor scrise, a mijloacelor de calcul. Se foloseşte numai hârtia distribuită candidaţilor de către asistenţi.

În timpul desfăşurării probelor scrise, asistenţii nu dau candidaţilor nicio indicaţie, nu discută între ei şi nu rezolvă subiectul de examen. Unul dintre asistenţi stă în faţa clasei, celălalt în spatele clasei şi nu au alte preocupări în afară de supraveghere.

Candidaţii riscă eliminarea din examenul de Bacalaureat dacă încalcă regulile

În cazul în care asistenţii încalcă aceste dispoziţii, preşedintele comisiei poate decide înlocuirea lor. Dacă este cazul, poate face şi propunere de începere a procedurii de cercetare disciplinară.

Asistenţii răspund de asigurarea ordinii şi a liniştii în sala de clasă, de respectarea de către candidaţi a tuturor prevederilor prezentei metodologii. De asemenea, asistenţii nu permit candidaţilor să comunice în niciun fel între ei sau cu exteriorul. Asistenţii sesizează preşedintele comisiei asupra oricărei încălcări a prezentei metodologii.

Calendarul probelor scrise la Bacalaureat 2018

Dacă un candidat refuză să predea lucrarea scrisă, acest lucru se consemnează într-un proces-verbal. Procesul verbal e semnat de cei doi asistenţi şi atrage după sine eliminarea candidatului din examen.

Eventualele fraude sau tentative de fraudă, alte nereguli în desfăşurarea examenului, semnalate asistenţilor de către candidaţi sau sesizate de vicepreşedinte, secretar, membrii comisiei, de asistenţi sau de către delegaţii Comisiei Naţionale de Bacalaureat ori ai comisiei judeţene/a municipiului Bucureşti, vor fi comunicate imediat preşedintelui comisiei. Acesta este obligat să verifice şi să ia măsurile ce se impun. Măsurile pot merge până la eliminarea candidatului din examen.

Se interzice cu desăvârşire colectarea sau favorizarea acţiunii de colectare a unor fonduri materiale sau băneşti de la candidaţi, de la părinţii acestora sau de la orice persoană care are rude în rândul candidaţilor, fonduri care au ca destinaţie asigurarea cazării, a meselor sau a altor beneficii pentru membrii comisiilor din centrele de examen sau de evaluare.

Ce riscă un candidat eliminat de la Bacalaureat 2018

Candidații care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat. Ei vor relua integral examenul de Bacalaureat, cel mai devreme în a treia sesiune după cea din timpul căreia au fost eliminați.

Candidații care au fost înscriși la examen fără a îndeplini condițiile legale de înscriere sau care au beneficiat de informații, documente sau alte forme de sprijin, obținute pe cale frauduloasă, care le-au facilitat rezolvarea subiectelor, situaţii constatate de organele în drept, sunt eliminați din examen.

Modele de subiecte la Bacalaureat

Dacă frauda este constatată în centrul zonal de evaluare, lucrările sunt anulate și candidaţii sunt consideraţi eliminaţi din examen.

În articolul

Bacalaureat 2018: ce este interzis la examenul de Bac

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

urmează pe observator

Eveniment • la 22:51

Observator Update, știrile zilei din 31 mai

  • Ludovic Orban plătește prețul distracției din fotografia buclucașă
  • NASA și SpaceX au lansat cu succes în spațiu prima misiune umană americană după 9 ani
  • Observator lansează campania "Eroul meu de acasă"
Stiinta • la 22:31

NASA și SpaceX au lansat în spațiu prima misiune umană americană după 9 ani

  • Lansarea a avut loc la ora României 22:22.
  • Preşedintele Donald Trump a fost prezent la eveniment.
Eveniment • la 21:40

Familia studentei din Uganda găsită moartă în Timișoara așteaptă răspunsuri de la anchetatorii români

  • Mercy era studentă la master în Timișoara.
  • Tânăra de 25 de ani a fost găsită moartă luni.
Vezi toate știrile noi

Recomandări

recomandare pe fanatik.ro

A murit unul din cei mai cunoscuti oameni de afaceri din Romania. CAUZA DECESULUI E UN MISTER TOTAL. Dumnezeu sa-l ierte!

recomandare pe fanatik.ro

LOVITURA DE TEATRU in cazul pozei cu Orban fumand, cu whiskey pe masa, la Guvern. Adevaratul AUTOR al pozei nu e cel pe care il stiam. Cine este VINOVATUL

recomandare pe fanatik.ro

ACCIDENT CU MASINA LUI TRAIAN BASESCU. Care este starea fostului presedinte. INFORMATII DE ULTIMA ORA

recomandare pe a1.ro

Bebelușa care i-a lăsat muți pe medici. Ce avea fetița pe obraz, la naștere: „Există doar 35 de cazuri, în istorie!” - FOTO

recomandare pe a1.ro

Teorie explozivă legată de COVID-19. Cum a apărut, de fapt, virusul, „optimizat din prima zi pentru om”

recomandare pe spynews.ro

Un bărbat transgender este însărcinat cu soția lui, o femeie transgender. Povestea cuplului face înconjurul lumii! / FOTO

recomandare pe spynews.ro

VIDEO / Distanțarea socială e un mit! Doi români, filmați în timp ce fac sex într-o grădină din Italia

recomandare pe antenasport.ro

Fotografia macabră pe care Marius Csampar o ţinea pe peretele de la celulă: "O am şi acum, o ţin cu mine"

recomandare pe antenasport.ro

Calvarul românului arestat în China: "Acolo e un iad. Un bărbat de peste 1,80 m a ajuns la 60 de kilograme"

recomandare pe antenaplay.ro

iUmor Sezonul 8

recomandare pe antenastars.ro

Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea mondenă!

recomandare pe antenastars.ro

Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am avut toate simptomele specifice”

recomandare pe zutv.ro

17 artiști care au pretenții exagerate de la staff-ul lor

recomandare pe zutv.ro

Uite ce artiști au fugit din țara lor pentru o carieră de succes!

recomandare pe tvhappy.ro

10 lucruri pe care nu le vedem în filme despre Batman

recomandare pe antena3.ro

Horoscop rune 1-30 iunie 2020, cu Mihai Voropchievici. Săgetătorul e pe o pojghiţă de gheaţă, Vunjo apare la Vărsător şi le luminează luna

recomandare pe antena3.ro

I-a spus ginecologului că o doare burta și, după un control, i-a dat un diagnostic uimitor! Ce se întâmpla în timp ce femeia dormea

recomandare pe cars.ro

Cum se repara, de fapt, o dauna totala. Care este procesul. VIDEO

recomandare pe playtech.ro

Radu Palaniță, umilit în ultimul hal. Ce a pățit câștigătorul Românii au Talent

recomandare pe jurnalul.ro

COVID-19. Avem voie să ne scăldăm în piscină sau mare? Specialiștii americani au răspuns

recomandare pe jurnalul.ro

Obligativitatea purtării măștilor și verificarea temperaturii – afacerea secolului. Între 2 și 4,5 miliarde de euro

Anunțuri Lajumate.ro

Seturi Ruj rezistent la transfer Bellapierre Cosmetics UK

  • Cosmetice Ingrijire personala Bucuresti Bucuresti Ilfov

Solar legume si flori 8 m lungime 4 m deschidere 2 6 m

  • Alte agro Craiova Dolj

Capace Audi A3 A4 A5 A6 A8 Q3 Q5 Q7 Jante 15 16 17 18 19

  • Piese Accesorii Consumabile Hunedoara Hunedoara
Vezi Anunțuri