Antena Meniu Search
x

Bacalaureat 2018. Rezultatele examenelor din februarie nu contează la calculul final al notelor din vară

Cel putin atipic, bacalaureatul de anul acesta a inceput astazi, cu prima proba, testul oral la limba şi literatura română.

Vezi și

Cel putin atipic, bacalaureatul de anul acesta a inceput astazi, cu prima proba, testul oral la limba şi literatura română. Examenul, dat în februarie, încurcă orarul elevilor, dar şi pe cel al profesorilor, spun sindicaliştii, revoltaţi. Si e cu atât mai ciudat, cu cât rezultatele lui nici măcar nu contează la calculul final al notelor, din vară.

Acesta este rezultatul pe care l-au obţinut astăzi majoritatea elevilor care au dat prima probă a examenului de Bacalaureat 2018. În loc de note, primesc calificative - neexperimentat, mediu, avansat sau experimentat. Niciunul nu influenţează însă media finală bacalaureatului, aşa că atitudinea relaxată afişată de cei mai mulţi dintre elevi este de înţeles. 

Dupa română, urmează testele de competenţe digitale şi limbă străină. Dacă unor elevi li se pare fără rost introducerea probelor orale de Bac în februarie, profesorii şi reprezentanţii lor din sindicate sunt de-a dreptul supăraţi.

Bacalaureatul continuă în luna iunie cu examenul scris. Prima probă va avea loc la limba şi literatura română în data de 25 iunie, urmează în data de 27 iunie proba obligatorie a profilului, iar in 28 iunie elevii vor sustine proba la alegere a specializării. Toţi elevii vor afla rezultatele în data de 9 iulie. 

Peste 177.000 de elevi s-au înscris la examen anul acesta. 15.000 dintre ei, la liceele din Bucureşti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Bacalaureat 2018. Rezultatele examenelor din februarie nu contează la calculul final al notelor din vară