Antena Meniu Search
x

Bacăul nu are apă de o săptămână. Locuitorii se spală la lighean şi cară apă cu găleţile

Vezi și

Ţeava mică răstoarnă oraşul mare. E gluma care mai ridică moralul locuitorilor din Bacău, rămaşi de o săptămână fără apă. Oamenii au aşteptat azi ca autorităţile să se ţină de promisiuni.

"Apa vine" abia mâine, în tot oraşul. Până atunci, unii primesc cu raţia, pentru ceilalţi, continuă opeaţiunea "bidonul". Cară apă de unde pot. Şi posteaza pe Internet noi metode de spălat în lighean.

E a şaptea zi fără apă pentru locuitorii din Bacău. Porţiunea fisurată din conducta ce alimentează oraşul a fost înlocuită dar, de teama unor noi avarii, apa vine spre oraş cu debit redus. Mii de oameni o aşteaptă, cu urechile lipite de robinete.

Sunt cartiere în care apa a fost raţionalizată: curge la robinete două ore dimineaţa şi alte două seara. Dar în restul oraşului, e "bidoniada".

O competiţie absurdă în care oamenii cară bidoane și stau la cozi pentru apa distribuită de primărie. Cota e fixă: două sticle de persoană.

Din cauza unei ţevi de fontă, oamenii spun că s-au întors în "Epoca de aur". 

Unii au găsit pe internet soluţii pentru a se spăla. Şi, cum de nervi s-au săturat, fac acum şi haz de necaz.

La Spitalul de Urgenţă, rezervoarele sunt alimentate periodic de ISU, dar pentru gătit şi consum, apa e cumpărată.  

Geanina Pricopi -  director medical Spitalul Județean de Urgență Bacău: "Masurile care s-au impus la nivelul spitalului au fost de restrictionare a tuturor internarilor programate la pacientii cronici, restrictionarea a absolut tuturor interventiilor chirurgicale care nu sunt urgente."

Compania de Apă Bacău îşi ia azi un nou angajament. După ce şi ieri a făcut o promisiune pe care a încălcat-o.

Nina Chiper, Director General Compania Regională de Apă Bacău: "Maine dupa-amiaza, toti cetateni ar trebui sa aiba program normal de furnizare a apei potabile."

Primăria Bacău a anunţat că va continua să distribuie populaţiei apă îmbuteliată, până când lucrurile vor reintra în normal.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Bacăul nu are apă de o săptămână. Locuitorii se spală la lighean şi cară apă cu găleţile