Antena Meniu Search
x

Baiatul din Dolj diagnosticat cu obezitate morbida va fi adus la Institutul Parhon din Capitala

Exista speranta in cazul copilului din Dolj care a ajuns sa cantareasca la doar 6 ani 120 de kilograme. Maine, baiatul diagnosticat cu obezitate morbida va fi adus la Institutul Parhon din Capitala.

Vezi și

Medicii de aici s-au oferit din proprie initiativa sa-l ajute, dupa ce au vazut cazul la televizor. Asta in timp ce Protectia Copilului Dolj recunoaste ca era la curent cu situatia. Strigator la cer este faptul ca Alexandru a mai avut un frate, ucis tot de obezitate.

In patru labe, pe un pat acoperit de cateva zdrente, copilul se taraste dintr-un colt in altul. Nici macar nu poate sa se dea jos, fara ajutor. Bea cu pofta apa dintr-un biberon si mai cere de mancare.

In lipsa unui meniu sanatos, baiatul a inceput sa ia in greutate de la varsta de doi ani. Acum, la sase ani nu vorbeste, nu merge la gradinita si a ajuns sa cantareasca 120 de kilograme.

Nu doar saracia l-a adus in asemenea hal, ci si indiferenta autoritatilor. Parintii spun ca au cerut ajutor dar s-au lovit doar de usi inchise. Desi cunostea situatia, medicul de familie n-ar fi facut nimic.

Parintii spun ca medicul de familie i-ar fi cerut bani ca sa vina acasa si sa-l consulte pe baiat. Insa oamenii n-au avut de unde.

Cumplit este ca cei de la Protectia Copilului stiau situatia si recunosc asta. S-au multumit, insa, doar s-o monitorizeze si atat.

In urma cu doua saptamani, Alexandru a fost chiar la un pas de moarte. Baiatul a facut un preinfarct. Parintii au mai pierdut un copil. La trei ani cantarea 45 de kilograme, iar inima i-a cedat.

Singura salvare a lui Alexandru ar putea fi internarea lui intr-un spital. Acolo, medici specializati i-ar putea alcatui un regim alimentar potrivit. Asta s-ar putea intampla maine. Dupa ce au aflat de caz din presa, specialistii Institutului Parhon din Capitala si-au oferit ajutorul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Baiatul din Dolj diagnosticat cu obezitate morbida va fi adus la Institutul Parhon din Capitala