Antena Meniu Search
x

Florinel nu este o prioritate pentru autorităţi nici în ultimul ceas

Are bani pentru medicamente şi mâncare, dar Crăciunul îl va prinde în aceeaşi casă sărăcăcioasă, fără apă şi fără căldură. Florinel, băiatul din Ploieşti, care la 18 ani cântăreşte cât un copil de trei, nu este nici acum o prioritate pentru autorităţi.

Vezi și

Ani la rând tatăl a bătut numai la uşi închise şi a implorat primăria să-i dea o locuinţă socială modestă, unde să-şi îngrijească băiatul bolnav în condiţii decente.

Tot ce a putut să facă primăria pentru el a fost să-i pună numele pe o listă de aşteptare pentru 2014.

Nimănui nu i-a păsat până acum de Florinel. Doar tatăl şi-a pus viaţa la picioarele copilului său. Despre băiatul lui cu tetrapareză spastică, care la 18 ani cântăreşte cât un copil de trei, asistenţii sociali au aflat de la televizor.

Numai datorită dumneavoastră. Când aţi venit, Antena 1, atunci s-au sesizat, cât de cât, spune tatăl lui Florinel.

Şi au venit să-l vadă cu ochii lor pe băiatul care era doar un nume pe un dosar social.

Autorităţile îşi recunosc neputinţa. Ani la rând au refuzat familiei Gheorghe o locuinţă socială. În care băiatul bolnav să aibă măcar apă, lumină şi căldură.

O locuinţă aşa cum este cocioaba asta mica, dar ştiu ca stau cu copilul meu, linistit, cere Doru Gheorghe.

Va fi înscris în lista de prioritate şi va figura în lista in anul 2014, promite consilierul servicului de locuinte sociale.

Dacă boala va mai avea răbdare cu Florinel. Copilul e un schelet viu. Abia mai poate mânca şi are corpul plin de răni.

Nu avem evidenţa la dosar a unei recomandări medicale prin care medicul curant specialist sau medicul de familie al copilului sa fi recomandat recuperare medicala, a declarat Directorul Directiei de Asistenta Sociala.

Florinel va ajunge un specialist doar pentru că acestui medic i s-a făcut milă de el. Impresionat de suferinţa lui a fost şi Gigi Becali, care, din închisoare, i-a trimis băiatului bani pentru medicamente. Şi pentru primele cadouri de Crăciun. 20 de mii de lei.

Am luat portocale, am luat mandarine, fructe, sucuri, iaurturi, smântână, spune tatăl lui Florinel.

Forinel a fost părăsit de mamă şi este în grija tatălui şi a bunicii de când s-a născut. Pentru el, tatăl a renunţat la tot. Numai să-l ştie în viaţă.

Mi-am terminat toată viaţa mea pentru el. Toată viaţa. Şi nu-mi pare rău. Merg înainte, cât o vrea Dumnezeu, spune Doru Gheorghe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Florinel nu este o prioritate pentru autorităţi nici în ultimul ceas