Antena Meniu Search
x

Video Băile Neptun, în topul celor mai periclitate 7 monumente din Europa. Această clasare ar putea să-i aducă salvarea

Băile Neptun, din stațiunea Băile Herculane, este în topul listei celor mai periclitate 7 monumente și situri de patrimoniu din Europa. Practic, acum, tot continentul află despre situația dramatică în care se află cea mai importantă clădire din Herculane. Paradoxal, această clasare e un lucru bun. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 30.03.2022, 18:18

Vezi și

Practic sunt mai multe şanse pentru clădirea Băile Neptun de a fi salvată. În cele mai multe cazuri, listarea unui sit pe cale de dispariţie devine catalizator şi stimulent pentru mobilizarea sprijinului public sau privat necesar, inclusiv pentru finanţare, spun cei de la Herculane Project, ONG-ul care luptă pentru salvarea clădirii Băile Neptun. 

Mai multe şanse pentru salvarea clădirii Băile Neptun

Pe lista celor mai periclitate 7 monumente şi situri de patrimoniu din Europa pentru 2022 au mai fost incluse obiective din Albania, Belgia, Germania, Spania, Franţa şi chiar Olanda. Programul 7 cele mai periclitate este condus de Europa Nostra în parteneriat cu institutul Băncii Europene pentru Investiţii, lansat în 2013, acest program face parte dintr-o campanie a societăţii civile pentru a salva moştenirea pe cale de dispariţie a Europei.

Şi foarte important creşte gradul de conştientizare, pregăteşte evaluări independente şi propune recomandări de acţiune. De asemenea, oferă şi un grant de 10.000 de euro pentru fiecare sit listat pentru a ajuta la implementarea unei activităţi care va contribui la salvarea acestuia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Băile Neptun, în topul celor mai periclitate 7 monumente din Europa. Această clasare ar putea să-i aducă salvarea