Antena Meniu Search
x

Balerina Marina Minoiu, nominalizată de celebra revistă ”Dance Europe“

Faima muzicienilor şi dansatorilor din România se duce frumos dincolo de graniţele ţări. Revista Dance Europe, o prestigioasă publicaţie de dans foarte frumos vorbeşte despre artiştii din Bucureşti în general şi despre balerina Marina Minoiu în special.

Vezi și

 Faima muzicienilor şi dansatorilor din România se duce frumos dincolo de graniţele ţări. Revista Dance Europe, o prestigioasă publicaţie de dans foarte frumos vorbeşte despre artiştii din Bucureşti în general şi despre balerina Marina Minoiu în special.

Marina a fost nominalizata in editia lunii octombrie a celebrei reviste britanice Dance Europe de criticul britanic Mike Dixon la secţiunea „Cea mai bună interpretare feminină" în clasamentul anual intitulat „Critics' Choice", pentru rolul Marguerite din baletul „Marguerite and Armand" - coregrafia Sir Frederick Ashton. În cadrul aceluiaşi clasament, Mike Dixon a nominalizat şi Compania de Balet a Operei Naţionale Bucureşti la secţiunea ,,Compania Anului", ceea ce este un reper important pentru nivelul artistic la care a ajuns compania noastră de balet în doar doi ani şi jumătate, adică de la schimbarea managementului instituţiei şi o dată cu aceasta, aducerea lui Johan Kobborg la Bucureşti ca director artistic.

Revista „Dance Europe", una dintre cele mai prestigioase publicaţii internaţionale dedicate artei dansului, publică în numărul lunii octombrie sub titulatura ,,Critics Choice" nominalizările realizate de cei mai importanţi reprezentanţi ai criticii de specialitate, în topul preferinţelor acestora găsindu-se şi balerina Operei Naţionale din Bucureşti, prim solista Marina Minoiu. „Ascultaţi Oedipe şi mă veţi înţelege mai bine" Promenada Operei a adunat mii de oameni pe esplanadă Criticul britanic Mike Dixon a inclus în clasamentul său Compania de Balet a Operei Naţionale Bucureşti, la secţiunea ,,Compania Anului", iar balerina Marina Minoiu, prim-solistă a Operei Naţionale Bucureşti, a fost nominalizată pentru rolul Marguerite din baletul „Marguerite and Armand" - coregrafia Sir Frederick Ashton - la secţiunea ,,Cea mai bună interpretare feminină". Finalistă la Youth American Grand Prix în anul 2007, balerina Marina Minoiu a întreprins stagii de perfecţionare la The Royal Ballet Covent Garden Summer School, American Ballet Theater Summer Intensive Course , stagiu cu maestrul Gilbert Meyer, cu maestrul Sergiu Ştefanski, la International Ballet Summer Workshop Hagen etc. Marina Minoiu a avut colaborări cu Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski din Constanţa şi Ballet Classique de Paris.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Balerina Marina Minoiu, nominalizată de celebra revistă ”Dance Europe“