Antena Meniu Search
x

ILUZII SCUMPE: Bancile profita de saracia celor care n-au bani pentru masa de Paste

Bancile profita de saracia noastra. Mai ales a celor care n-au bani pentru Paste. Ofertele bancilor sunt ambalate frumos, dar contin iluzii scumpe. Cine isi ia credit in aceasta perioada isi poate amana ratele. Si poate cumpara mielul, cozonacul si ouale de Pasti pe datorie

Vezi și

Cine il acceseaza in aceasta perioada intra intr-o tombola si poate castiga valoarea creditului accesat. Asa isi atrag bancile clientii in aceasta perioada. Conditia este ca romanii sa ia un imprumut de nevoi personale pe o perioada de cinci ani. “Este avantaj pentru client ca optimizeaza cheltuielile, este avantaj pentru banca pentru ca are vanzare si este avantaj si pentru cel care ofera serviciul sau bunul”, sustine Ionut Stanimir, reprezentantul unei unitati bancare.

Un alt cadou oferit de institutiile de credite este dobanda redusa la imprumuturile in lei. “Dobanda e avantajoasa, de 12 la suta, pe toata perioada creditului si o asigurare de viata gratuita. Clientii beneficiaza de un bonus de 5 la suta din dobanda achitata lunar”, a precizat Marius Istrate, un alt reprezentant al unei banci.

Mai exact, daca vrem sa imprumutam 20.000 de lei, pe o perioada de cinci ani, la o dobanda de 14,5 la suta, rata lunara va fi de 471 de lei. Cu o dobanda de 12 la suta, cum apare in promotie, rata lunara ar fi de 445 de lei. O economisire, asadar, de aproape 30 de lei. O alta banca nu-i mai obliga pe clienti sa aduca garantii pentru creditele de nevoi personale mai mici de 70.000 de lei. Partea inedita a ofertei este ca clientul are voie, o data pe an, sa amane o rata. Chiar si asa, putini sunt romanii care vor sa mai calce pragul institutiilor financiare.

In prezent, restantele romanilor la banci ajung la 30 miliarde de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » ILUZII SCUMPE: Bancile profita de saracia celor care n-au bani pentru masa de Paste