Antena Meniu Search
x

Românii care au speriat Spania au fost prinși. Cum i-au încolțit trupele speciale

14 români, membri ai uneia dintre cele mai periculoase bande de infractori din peninsula Iberică au ajuns în arestul poliţiei spaniole. Sub conducerea a doi conaţionali, oamenii sunt acuzaţi că au furat, au înşelat, au făcut trafic de droguri, arme şi persoane.

Vezi și

O armată de trupe speciale a descins la centrul de recuperare al metalelor din nord-estul Spaniei deţinut de banda de infractori români.

Aici era depozitată toată marfa furată care urma, ulterior, să fie distribuită.

Organizaţia condusă de 2 fraţi români, în vârstă de 30 şi 35 de ani, avea însă un domeniu de activitate mult mai larg. Trafic de droguri, arme şi fiinţe umane, şantaj sau fraudă sunt doar câteva din capetele de acuzare formulate pe numele celor 17 arestaţi, dintre care 14 români.

Este vorba despre o organizaţie criminală, exact cum am spus. Erau perfect organizaţi. Se ştia cine conduce, cine dă indicaţiile despre cum trebuie să meargă lucrurile, se ştia cine fură, cine primeşte, absolut totul!, a declarat unul din polițiștii care i-a încolțit pe români, Juan Miguel Recio de la Poliția Civilă din Valladolid.

400 de pagini numără dosarul în care sunt detaliate toate faptele românilor. Banda figura în acte ca o firmă în care totul se derula, în aparenţă, legal. 7 cetăţeni spanioli, printre care un manager şi un avocat, se ocupau de partea legală şi creau intreprinderi, ale căror venituri nu le mai declarau însă. Numai anul trecut unele companii au avut datorii de peste o sută de mii de euro, ceea ce a şi atras atenţia poliţiei.

Totul era perfect ordonat şi arhivat, spre exemplu, o mulţime de acte, trase la xerox, cu actele personalului care nici măcar nu se afla în Spania. În dreptul fiecăruia era notat materialul furat, a declarat comandantul Javier Pena.

Printre persoanele cercetate că ar fi avut legături cu banda de infractori se numără un fost primar şi un consilier local din regiunea Valladolid.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Românii care au speriat Spania au fost prinși. Cum i-au încolțit trupele speciale