Antena Meniu Search
x

Video Banii din cerșetorie, venit la bugetul local. Autorităţile locale din Năsăud, decise să stopeze această practică

Autorităţile locale din oraşul bistriţean Năsăud sunt hotârâte să stopeze cerşetoria. Primele demersuri le-au făcut deja în urma adoptării unui proiect propus în şedinţa Consiliului Local. Poliţiştii locali vor putea chiar să confişte banii obţinuţi din mila oamenilor si vor ajunge la bugetul local.

de Mihai Leder

la 08.02.2021, 14:43

Vezi și
  • Autorităţile locale din oraşul bistriţean Năsăud sunt hotârâte să stopeze cerşetoria
  • Banii vor ajunge la bugetul de stat

Sumele confiscate de la cerşetori vor ajunge la bugetul local. Este una din măsurile prin care noua administraţie a oraşului Năsăud vrea să oprească acest fenomen.

Fondurile băneşti rezultate din cerşetorie, apelarea la mila publică, o să devină venit la bugetul local. O să se confişte orice sumă de bani.

Încă din prima zi după implementarea proiectului, poliţiştii locali au ieşit "la vânătoare."

Vina este şi a cetăţenilor

Vina, spun autorităţile, este în egală măsură şi a cetăţenilor, care cred că fac un bine atunci când le oferă bani cerşetorilor. 

Dorin Vlaşin, primar oraş Năsăud: "Trebuie să facem o diferenţă între cei nevoiaşi sau între cei cu adevărate probleme de sănătate sau fizice şi între cei care profită de acest lucru, îşi ascund o mână sau îşi iau un copil minor".

Deoarece hotârârea este recent adoptată, oamenii legii vor începe cu partea de prevenţie, iar ulterior se vor acorda amenzi sau se vor confisca veniturile obţinute din cerşit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Banii din cerșetorie, venit la bugetul local. Autorităţile locale din Năsăud, decise să stopeze această practică