Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Scene scandaloase pe o stradă din Neamţ. Un bărbat a fost încătuşat cu forţa şi atacat cu un spray lacrimogen, deşi suferă de astm

Un bărbat astmatic din Piatra Neamţ a fost imobilizat de trei poliţişti cu spray lacrimogen şi cătuşe

de Redactia Observator

la 14.03.2018 , 20:39

Un bărbat astmatic din Piatra Neamţ a fost imobilizat de trei poliţişti cu spray lacrimogen şi cătuşe. A fost pus la pământ pentru că a refuzat să se legitimeze, după o traversare interzisă. În plină criză de astm, le-a cerut zadarnic agenţilor să-l lase să-şi folosească tratamentul. Martorii spun că a fost exces de zel din partea Poliţiei, în timp ce agenţii susţin că au respectat procedurile.

Un bărbat a fost pus la pâmânt de trei poliţişti, în centrul oraşului Piatra Neamţ. E pedepsit pentru că a refuzat să se legitimeze sau să meargă la secţie, după ce a fost prins că traversează strada prin loc nepermis. Poliţiştii i-au pus cătuşele şi au folosit spray lacrimogen. Nu au ştiut că bărbatul de 52 de ani e bolnav şi suferă de astm. 

Unul dintre poliţiştii care au participat la acţiunea filmată spune că nu a făcut altceva decât să respecte procedurile. 

Vezi și

În jurul celor trei poliţişti, doi de la Inspectoraul Judeţean de Poliţie şi unul la Poliţia Piatra Neamţ, s-au adunat mai mulţi oameni. Unii au filmat, alţii au încercat să sară în ajutorul bărbatului bolnav. 

Silviu Bejenaru, director executiv adjunct Poliţia Locală Piatra Neamţ: "Conform procedurilor, dupa somare, s-a procedat la folosirea mijloacelor legale din dotare catuse si spray lacrimogen."

Cu ultimele puteri, bărbatul bolnav i-a rugat pe trecători să-i sune avocatul. A fost condus la poliţie şi amendat. 

Poliţia va analiza imaginile filmate, pentru a vedea dacă cei trei agenţi au respectat întru totul procedurile. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri sociale » Scene scandaloase pe o stradă din Neamţ. Un bărbat a fost încătuşat cu forţa şi atacat cu un spray lacrimogen, deşi suferă de astm