Antena Meniu Search
x

Barbatul care a suferit un transplant de cord se simte bine

Barbatul care a suferit un transplant de cord se simte bine. De cinci zile, inima unui copil de 14 ani, bate puternic in pieptul lui

Vezi și

"Nu mai stiu cum a fost la 14 ani". Mihai isi aminteste insa foarte bine ultimii sase ani, de cand l-a lasat inima, nici sa munceasca nu mai putea. Isi castiga painea ca muncitor pe santier, dar boala facea totul imposibil.

Joi, soarta a decis. Alex se juca pe scara blocului, cand a cazut si si-a pierdut viata. I-a salvat-o insa lui Mihai. Si, odata cu el, a salvat transplantul de cord din Romania, care era in moarte clinica.

Medicii de la spitalul Floreasca i-au inlocuit inima, marita de suferinta, cu cea cat un pumn a lui Alex. Timp de sase ore, cat a durat operatia, barbatul a fost conectat la un astfel de aparat. El preia functia plamanilor si pe cea a inimii, atunci cand acestea sunt oprite. Un aparat performant care face posibil si dublul transplant: de cord si de plamani. Medicii de la Spitalul Floreasca spun ca sunt pregatiti pentru o asemenea premiera.

Pe listele de asteptare, pentru o inima, se afla cateva zeci de pacienti, numai la Bucuresti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Barbatul care a suferit un transplant de cord se simte bine