Antena Meniu Search
x

Barmanii, dar şi vânzătorii, obligaţi să emită un bon fiscal pentru bacșiș

De azi, ar trebui să primim bon fiscal şi pentru şpagă, ori de câte ori luăm masa în oraş. Chelnerii, ospătarii, barmanii şi vânzătorii sunt obligaţi să declare fiecare bacşiş primit

Vezi și

De azi, ar trebui să primim bon fiscal şi pentru şpagă, ori de câte ori luăm masa în oraş. Chelnerii, ospătarii, barmanii şi vânzătorii sunt obligaţi să declare fiecare bacşiş primit

Ordonanţa care prevede impozitarea bacşişului a fost publicată în Monitorul Oficial aşa că de astăzi, chelenerii ospătatarii, barmanii, dar şi vânzătorii sunt obligaţi să emită un bon fiscal pentru sumele lăsate drept mulţire de clienţi. De exemplu, dacă la o notă de 100 de lei, clientul decide să lase un bacşiş de 10 lei, suma trebuie trecută pe un bon fiscal şi ulterior impozitată de stat.

Însă, se merge pe mai multe variante, o primă variantă ar fi ca banii să rămână la patron, la angajator şi să fie folosiţi pentru situaţii neptevăzute, astfel că această sumă va fi impozitată cu 3 la sută în cazul inteprinderilor şi 16 la sută pentru inteprinderi mici şio mijlocii. Pe de altă parte, suma va putea fi împărţită angajaţilor şia tunci va fi impozitată cu 16% impozit pe venit.

Deocamdată nu se ştie dacă şi taximetriştii vor trebui impozitaţi pe bacşiş. Ministrul Finaţelor spune că e greu să-i controleze dacă au încasat bacşiş.

Tot de luna aceasta va fi introdus şi registrul banilor la angajaţi. Astfel că aceştia trebuie să declare câţi bani au avut în buzunar, astfel încât în cazu unuic ontrol anaf să se ştie câţi bani au avut în casă şi câţşi bani au avut angajaţii .

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Barmanii, dar şi vânzătorii, obligaţi să emită un bon fiscal pentru bacșiș