Antena Meniu Search
x

Bătaie pe agheasmă în Vinerea Mare

În Vinerea Luminată, credincioşii s-au călcat în picioare şi s-au bătut pentru o sticlă cu agheasmă la mănăstirea Nucet din Dâmboviţa. Mănăstirea Nucet, credincioşii, Dâmboviţa, cult

Vezi și

Unii şi-au făcut cruce şi s-au rugat pentru răbdare şi bunătate, în timp ce alţii au sărit peste gardurile jandarmilor ca să pună mâna primii pe sticlele cu apa sfinţită.

La Brăila, un tânăr care a leşinat în mulţime a fost stropit de preot cu agheasmă, în timp ce la Constanţa, credincioşii au luat drumul mănăstirii Dervent, vestită pentru izvorul tămăduitor.

Se spune că în Vinerea Luminată, credincioşii culeg roadele durerii Maicii Domnului. Apa tămăduitoare. Cu gândul la minunile ei, însă, mulţi s-au călcat în picioare. La Mănăstirea Nucet din Dâmboviţa, mii de oameni s-au îmbulzit şi s-au certat ca la piaţă.

Unii au scurtat drumul spre apa tămăduitoare cum au putut. Au sărit peste gardurile metalice înşirate de jandarmi până la fântâna din pădurea de lângă mănăstire.

Se spune că apa tămăduitoare ajută trupul şi sufletul să se vindece. La Brăila, un tânăr a fost stropit de preot cu agheasmă, după ce a leşinat în mulţime.

Mii de credincioşi s-au adunat lângă zidurile mănăstirii Dervent din Constanţa. Aici s-ar fi oprit demult în drumurile sale Sfântul Apostol Andrei. Unde a bătut el cu toiagul în pământ, a izvorât o apă limpede, tămăduitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Bătaie pe agheasmă în Vinerea Mare