Antena Meniu Search
x

La Păltiniş va fi construită o nouă bază salvamont

În doi ani la Păltiniş va exista o nouă bază salvamont! Investiţia de peste 3 milioane şi jumătate de lei era necesară spun autorităţile, mai ales că în zona Sibiului turismul a luat amploare, iar numărul accidentelor produse pe munte a crescut extrem de mult. Baza va fi dotată ca un adevărat spital

de Redactia Observator

la 29.08.2019, 17:13

Vezi și

În doi ani la Păltiniş va exista o nouă bază salvamont! Investiţia de peste 3 milioane şi jumătate de lei era necesară spun autorităţile, mai ales că în zona Sibiului turismul a luat amploare, iar numărul accidentelor produse pe munte a crescut extrem de mult. Baza va fi dotată ca un adevărat spital, în care victimele vor primi primul ajutor rapid, iar în cazuri grave medici specialişti vor putea interveni rapid.

Primul pas în realizarea bazei salvamont a fost făcut. Contractul de finanţare a proiectului a fost semnat de ministrul turismului şi de reprezentanţii consiliului judeţean Sibiu. Peste două milioane de lei au fost alocaţi de ministerul turismului, iar aproape un milion jumătate vor fi suportaţi de autorităţile locale.

Baza de la Păltiniş era absolut necesară, spun salvamontiştii, mai ales că în zonă turismul s-a dezvoltat foarte mult. Numărul intervenţiilor salvamont a ajuns la 168 pe an, asta în condiţiile în care în urma cu 10 ani intervenţiile salvatorilor montani nu au depăşit 39.

Baza salvamont va fi gata abia peste doi ani. Până atunci salvatorii îşi desfăşoară activitatea ca şi până acum. Vara în Păltiniş, permanenţa va fi asigurată de două echipe a câte doi salvatori. În sezonul rece numărul salvatorilor se va dubla. Baza de la Păltiniş va fi a doua din judeţul Sibiu, dupa cea construită la Bâlea Lac acum opt ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » La Păltiniş va fi construită o nouă bază salvamont