Antena Meniu Search
x

Video Bazin semiolimpic de înot pentru elevii unei școli dintr-o comună clujeană. Investiţia se ridică la 750.000 de euro

În timp ce mulţi elevi sunt nevoiţi să meargă la toaleta din spatele şcolii sau să faca orele de sport în sălile de clasa, elevii unei comune din Cluj au trecut la un alt nivel. Au la şcoală propriul bazin semiolimpic de înot. Investiţia se ridică la 750.000 de euro şi a fost realizată cu fonduri mai ales de la primărie.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 19.03.2021, 21:31

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Aşa decurg orele de sport la şcoala din Sâncraiu, o comună clujeană cu nici 2.000 de locuitori. Până de curând, elevii de aici jucau baschet într-o sală de sport modernă, iar acum învaţă polo în propriul bazin semiolimpic. 

Csüdöm Norbert, profesor de sport: Mult mai atractiv, mult mai amuzant. Eu, ca profesor de educaţie fiziă, încerc să fie orelel cât mai atractive. Cât mai mult să jucăm în apă. Asta este pentru mine cel mai important. 

Copii: Ne jucăm şi întoăm şi este foarte bine. Este foarte bine şi interesant. 

Reporter: De ce? 

Copii: Pentru că jucăm foarte mult şi îmi place foarte mult înotul. 

Bazinul a fost construit de primărie în mare parte cu fonduri proprii, dar şi cu sprijin de la Consiliului Judeţean. 

Andrei Poka, primarul comunei Sâncraiu: Având în vedere ca am cam terminat toate investiţiile în infrastructură a venit rândul să facem şi un bazin de înot. Această investiţie are o valoare de 750.000 de euro. 

Momentan, din cauza pandemiei, este folosit doar de elevii şcolii din comună. Când restricţiile vor fi ridicate, în afara orelor de curs, va putea fi utilizat, contra cost, de oricine îşi doreşte să facă mişcare. 

Piscina are o lungime de 25 de metri si o latime de 10 metri. In timpul orelor de sport, temperatura apei este de 29 de grade celsius, dar cu ajutorul unei instalatii speciale, poate fi modificata extrem de rapid in functie de preferintele celui care o utilizeaza. 

Costurile de întreţinere se ridică la aproximativ 250 de mii de lei pe an. Primarul spune însă că se vor reduce semnificativ, dupa ce va fi pusă în funcţiune şi instalaţia de încălzire solară, la care se lucreaza deja. În judeţul Cluj mai există o singură şcoală cu bazin de înot, dar este o investiţie privată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Bazin semiolimpic de înot pentru elevii unei școli dintr-o comună clujeană. Investiţia se ridică la 750.000 de euro