Antena Meniu Search
x

Părinţi fără suflet îşi uită bebeluşii în spitale de sărbători!

Ar fi trebuit sa-l aştepte pe Moş Nicolae în braţele părinţilor, dar stau într-un pat de spital, înconjuraţi de asistente şi din când în când de voluntari. Cei 6 copii au fost abandonaţi de părinţi în secţia de Boli Infecţioase a spitalului din Arad.

Vezi și

Cei mici s-au vindecat de mult, doar că nimeni nu a mai venit să-i ia acasă. Din păcate, nu sunt singurii copilaşi părăsiţi prin spitalele din ţară.

O fetiţă drăgălaşă este în centrul atenţiei în Spital. Oamenii îi vorbesc frumos, se joacă împreună şi o pupă. 

Niciunul dintre adulţii care nu mai ştiu ce să-i facă nu este mama sau tatăl ei. Asta nu înseamnă că fetiţa este lipsită de afecţiune.

O mângâie medicul către care întinde mâna, o mângâie şi asistentele. Nu doar pe ea, ci şi pe ceilalţi cinci copii abandonaţi la Secţia de Boli Infecţioase Sugari. Părinţii i-au adus bolnavi şi i-au uitat acolo.

Alexandra are şapte luni şi a ajuns în spital cu probleme respiratorii. Au trecut două luni de atunci. Bebeluşul este acum sănătos. Dar părinţii nu s-au mai întors să o ia acasă.

Pentru copiii abandonaţi, jucăriile primite reprezintă singurul lor univers. Le abandonează doar în momentul în care vreun om mare vine să-i viziteze.

Locul cel mai potrivit pentru ei ar fi într-o familie. E nevoie de mai multe familii care să adopte copii. Doar că dosarele de adopţie nu se rezolvă de pe o zi pe alta.

Pentru cei şase pitici de aici, cei doi Moşi ai lunii decembrie o să le pună cadourile pe paturile de spital. Din păcate, bebeluşii abandonaţi în spitalul din Arad nu reprezintă un caz singular.

În primele nouă luni ale acestui an, peste o mie de copilaşi au fost abandonaţi în spitalele din ţară. Asta reiese dintr-un raport întocmit de reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Părinţi fără suflet îşi uită bebeluşii în spitale de sărbători!