Antena Meniu Search
x

Bebeluşii pot deprinde informaţii utile prin intermediul gadgeturilor

Era tehnologiei îi cuprinde chiar şi pe bebeluşi. Cercetătorii de la Academia Americană de Pediatrie au publicat recent un studiu care pune gadgeturile în topul metodelor moderne de educaţie.

Vezi și

Era tehnologiei îi cuprinde chiar şi pe bebeluşi. Cercetătorii de la Academia Americană de Pediatrie au publicat recent un studiu care pune gadgeturile în topul metodelor moderne de educaţie.

Pediatrii au demonstrat că dispozitivele digitale pot fi folosite şi copiii cu vârste de sub 18 luni. Mai exact, cei mici se pot juca cu o tabletă, un smartphone sau un laptop, dar nu mai mult de o oră pe zi. Iar această regulă trebuie să rămână valabilă până la vârsta de 5 ani.

Revenind la copiii sub un an şi jumătate, ei pot învăţa tot felul de lucruri cu ajutorul dispozitivelor, dacă le folosesc împreună cu un adult. Aici mai apare un avantaj. Folosirea gadget-urilor în comun, chiar şi o oră pe zi, înseamnă timp petrecut de părinţi împreună cu cel mic.

Cercetătorii spun că nu există un interval bătut în cuie în care trebuie să fie fixată "ora dedicată ecranelor". În funcţie de programul părinţilor, aceasta poate fi după-masă, înainte de culcare sau la micul dejun. Pediatrii trag, însă, şi un semnal de alarmă: prea multe ore petrecute în faţa televizorului sau cu jocuri video creşte riscul de obezitate în rândul celor mici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Bebeluşii pot deprinde informaţii utile prin intermediul gadgeturilor