Antena Meniu Search
x

Bianca și Petru, doi tineri informaticieni care au ales România, în locul Occidentului

Doi tineri din Cluj, pasionaţi de când erau mici de Matematică şi Informatică au reuşit la doar 24 de ani să lucreze în cele mai mari companii din lume! Şi, deşi au primit oferte pe bani mulţi în Occident, tinerii au decis să rămână aici şi să ajute alţi elevi să reuşească.

Vezi și

Doi tineri din Cluj, pasionaţi de când erau mici de Matematică şi Informatică au reuşit la doar 24 de ani să lucreze în cele mai mari companii din lume! Şi, deşi au primit oferte pe bani mulţi în Occident, tinerii au decis să rămână aici şi să ajute alţi elevi să reuşească. Se concetrează acum pe o platformă online care să predea Informatica oricui doreşte.

În timp ce alţi studenţi s-au bucurat de vară în experienţe în locuri exotice, Bianca şi Petru au petrecut o altfel de vacanţă. Una în care visul lor a primat. Timp de trei luni au fost plecaţi în Statele Unite ale Americi, acolo unde au lucrat intens la compania Google, alături de cei mai renumiţi IT-işti ai lumii.

Dar au demonstrat că sunt buni. Şi asta pentru că nu este primul lor internship peste hotare. Bianca a mai fost de două ori plecată, tot în cadrul companiei Google, în Elveţia şi California. Iar Petru a fost la New York în urmă cu trei ani, acolo unde a căpătat experienţă la Compania Facebook.

În urmă cu 8 ani cei doi tineri au fondat un centru de meditaţii de matematică şi informatică în care predau elevilor de gimnaziu şi liceu. Iar unii dintre învăţăceii lor au reuşit chiar să ia medalii la olimpiade naţionale şi internaţionale.

Acum, clujenii nu se gândesc să plece din ţară. Se concentrează în totalitate pe o platformă online, în care tinerii români pot învăţa informatica de la zero.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Bianca și Petru, doi tineri informaticieni care au ales România, în locul Occidentului