Antena Meniu Search
x

Bicicletele cu roțile blocate, păzite doar prin GPS - luate cu totul de hoţi

Sistemele moderne de închiriat biciclete, care pun Capitala pe harta marilor oraşe turistice din Europa, au fost furate, cu zecile, de hoţi.

Vezi și

Sistemele moderne de închiriat biciclete, care pun Capitala pe harta marilor oraşe turistice din Europa, au fost furate, cu zecile, de hoţi. Le-au luat pe sus, cu tot cu suportul de care erau legate, sau le-au rupt lanţurile de siguranţă.

Acest tip sistem de închiriat biciclete abia a fost lansat. Instalezi o aplicaţie şi te plimbi cât vrei, contra cost. Apoi laşi bicicleta în anumite zone, fără să fie legată de nimic, dar cu roţile blocate.

Unii se pare, au fost educaţi pentru altceva. Au luat biciclete pe sus - a fost aproape furtul şi ziua. 

Alexandru Manda co-fondator, atelier de biciclete: "Am mers cu paza şi poliţia peste ei în curte, le-am găsit, Poliţia, la fel l-a găsit pe un domn care a vrut să urce bicicleta în tren, nu ştiu ce voia să facă cu ea, dar îl găseam."

Au fost şi situaţii neaşteptate. Un vânzător de ziare a adăpostit o bicicletă peste noapte, crezând că cineva a uitat-o.

Alexandru Manda co-fondator, atelier de biciclete: "A închis toneta şi a băgat şi bicicleta, cumva să n-o fure careva seara şi a fost foarte drăguţ, omul a vrut s-o protejeze."

Bogdan Ionete, manager de proiect: "Încercăm să facem un sistem mult mai practic pentru utilizatori şi mai trainic împotriva vandalismelor, furturilor. Din păcate, există oameni care ne pun la încercare. Din păcate o mică parte au fost recuperate, aproximativ 10%."

Cei mai mâhniţi sunt turiştii străini când aud de această practică.

Sistemele încep să fie tot mai utilizate de bucureşteni, care, sufocaţi de trafic, aleg să-şi lase maşina acasă şi să meargă la muncă pe două roţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Bicicletele cu roțile blocate, păzite doar prin GPS - luate cu totul de hoţi