Antena Meniu Search
x

"Big Brother" pentru elevi! Părinții vor camere de supraveghere în clasele unde învață copiii lor

Părinţii vor să vadă ce fac copiii lor la ore. Dar ministrul Educaţiei vrea să-i supravegheze doar în curtea şcolii. În urma repetatelor cazuri de violenţă în unităţile de învăţământ, asociaţiile de părinţi au propus autorităţilor un fel de sistem "Big Brother", în care să vadă permanent ce se întâmplă în clasă.

Vezi și

Părinţii vor să vadă ce fac copiii lor la ore. Dar ministrul Educaţiei vrea să-i supravegheze doar în curtea şcolii. În urma repetatelor cazuri de violenţă în unităţile de învăţământ, asociaţiile de părinţi au propus autorităţilor un fel de sistem "Big Brother", în care să vadă permanent ce se întâmplă în clasă.

Fără un sistem de supraveghere, bătaia şi umilinţa pe care le aplicau cadrele didactice unor copii de câţiva ani nu ar fi ajuns publice şi nici în atenţia autorităţilor. Care nici acum nu vor să prevină astfel de fapte.

LIVIU POP, ministrul Educaţiei:

Prin strategia de combatere a violenţei şi protecţiei elevilor şi profesorilor, ne dorim să avem zonă video în curte, în perimetrul unităţilor şcolare, pe holuri, nu în sala de clasă.

Pe acelaşi subiect

Dar părinţii cer supravegherea non-stop şi a orelor de curs.

IULIAN CRISTACHE, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi:

Nu întotdeauna avem dreptate, dar de câte ori se face o anchetă, în mare parte profesorul este scos nevinovat.

În acest moment, camerele de supraveghere funcţionează doar atunci când în şcoli au loc examene. Însă părinţii şi-ar dori ca aceste camere de supraveghere să funcţioneze tot timpul anului. Asta înseamnă că cineva va sta mereu cu ochii pe ce se întâmplă în clasă, atât pe activităţile elevilor, dar şi pe cele ale profesorilor.

Această unitate de învăţământ din Capitală are peste 50 de camere de supraveghere. Unele sunt instalate în clase şi funcţionează tot timpul, cu acordul scris al părinţilor şi profesorilor.

MARIUS NISTOR, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret":

Nimeni nu trebuie să îşi imagineze că cineva din afara sistemului de învăţământ îşi va putea permite în orice moment să acceseze reţeaua şi să vadă ce anume se întâmplă într-o sală de clasă. Lucrul acesta nu se va întâmpla, să fim foarte bine înţeleşi!

Practic, doar conducerea şcolii şi autorităţile ar putea vedea înregistrările.

OVIDIU RAEŢCHI, deputat:

Într-o zonă foarte bună a Bucureştiului, într-o grădiniţă privată, un copil venea acasă vânăt. Ştiţi cum a demonstrat părintele?! Intrând la marginea legii în sistemul informatic al grădiniţei şi luând imaginile care demonstrau clar că acel copil era lovit într-un mod cumplit.

Deputatul Ovidiu Raeţchi a propus o lege prin care toate creşele şi grădiniţele ar trebui să aibă camere de supraveghere. Iar părinţii să aibă acces la ele. Dar proiectul lui s-a blocat în Parlament. Oricum, instalarea camerelor de supraveghere ar trebui făcută pe banii primăriilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » "Big Brother" pentru elevi! Părinții vor camere de supraveghere în clasele unde învață copiii lor