Antena Meniu Search
x

Bilanțul risipei de Crăciun

De Crăciun, românii au dat numărătorile peste cap. În doar câteva zile au golit rafturile magazinelor şi au cheltuit sute de milioane de euro. Şi cantităţile cumpărate au fost pe măsură

Vezi și

De Crăciun, românii au dat numărătorile peste cap. În doar câteva zile au golit rafturile magazinelor şi au cheltuit sute de milioane de euro. 

Şi cantităţile cumpărate au fost pe măsură. Kilogramele de carne de porc, sticlele de vin şi cozonacii s-au vândut cu milioanele. Un bilant provizoriu al marilor lanţuri de magazine arată că vânzarile au fost cu 40% mai mari faţă de o lună obişnuită.

De Crăciun, românii au pus pe primul loc mâncarea. Şi au plătit oricât a fost nevoie ca să aibă pe masa de sărbători piftie, salată de boef, friptură de porc sau vin. Ca să nu mai vorbim de cozonaci. Primele estimari arată că în ultimele zece zile s-au vândut peste 7,3 milioane de cozonaci.  Mărturie stau rafturile rămase goale la finalul maratornului de cumpărături. Iar cumpărăturile încă nu s-au încheiat.

Şi parcă nu e sărbătoare, dacă mâncarea nu este udată cu un pahar de vin. La raionul de băuturi alcoolice s-au dus lupte grele. Licoarea lui Bahus a fost cea mai vânată de românii dornici să respecte tradiţiile.

O sticlă în prima zi de sărbătoare, încă o sticlă în a doua. Aşa se justifică cele pesteSCRIS PE ECRAN 50 de milioane de litri de vin, cumpărate de români zilele acestea. Au plătit pentru ele peste SCRIS PE ECRAN 50 de milioane de euro. Şi la raionul de carne a fost nebunie. Cei care n-au avut porc în bătătură, au cumpărat carnea de la magazin. În total, 1 milion de porci SCRIS PE ECRAN au fost sacrificaţi în preajma sărbătorilor de iarnă.

Bilanţ s-a făcut şi la ouă. Peste 150 de milioane de oua  au intrat în prăjiturile şi salatele de beouf pregătite de sărbători. S-au vândut bine şi fructele şi legumele, apa plată şi dulciurile. Astfel că maratonul cărucioarelor de sărbători se reduce la suma totală pe care românii au lăsat-o la casă.  Aproape 200 de milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Bilanțul risipei de Crăciun