Antena Meniu Search
x

Bisericile fortificate ale Transilvaniei sunt adevărate case de oaspeți pentru turiști

Sutele de biserici fortificate din sudul Transilvaniei, multe dintre ele monumente Unesco, atrag ca un magnet turiştii, români sau străini. Dacă pe vremuri fortificațiile erau folosite pentru apărare, astăzi ele s-au transformat în adevărate case de oaspeți.

de Redactia Observator

la 22.07.2019, 00:09

Vezi și

Sutele de biserici fortificate din sudul Transilvaniei, multe dintre ele monumente Unesco, atrag ca un magnet turiştii, români sau străini. Dacă pe vremuri fortificațiile erau folosite pentru apărare, astăzi ele s-au transformat în adevărate case de oaspeți. Camerele sunt modeste, dar asigură, la preţuri modice, confortul de care turiștii au nevoie.

La Cristian, există una dintre cele mai mari biserici fortificate din zona Sibiului. Însă unul dintre turnuri avea o mare însemnătate în viaţa saşilor de odinioară.

Pe vremuri, pentru a-şi lua provizii, şaşii intrau în turn, doar o dată pe săptămână, duminica.

Turiștii care vor o experiență autentică pot dormi direct pe fânul proaspăt cosit.

În fiecare biserică săsească, există şi un muzeu cu obiecte vechi strânse de la sașii care au emigrat în Germania. La Cristian, cele mai multe obiecte au fost donate de tanti Maria. Locuiește de peste 30 de ani în Germania, dar vara se întoarce în România şi completează colecţia ei de suflet, expusă la muzeu.

La 30 de kilometri de Sibiu, în Podișul Târnavelor, în satul Axente Sever, se află o altă biserică fortificată, veche de 700 de ani, transformată în casă de oaspeți.

Pentru o noapte petrecută într-o cameră amenajată între zidurile cetăţii, turiştii plătesc 140 de lei. În sudul Transilvaniei, există peste 50 de biserici fortificate care pot fi vizitate de turiști.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Bisericile fortificate ale Transilvaniei sunt adevărate case de oaspeți pentru turiști