Antena Meniu Search
x

"Blue Monday" sau "Lunea tristă", cea mai depresivă zi din an

Cea mai depresivă zi din an se încheie peste câteva ore! "Blue Monday" sau "Lunea tristă" a devenit cunoscută datorită cercetătorilor britanici.

Vezi și

Cea mai depresivă zi din an se încheie peste câteva ore! "Blue Monday" sau "Lunea tristă" a devenit cunoscută datorită cercetătorilor britanici. Şi are în spate o formulă matematică, dependenta de mai mulţi factori: starea vremii, facturile la utilităţi sau conturile din bancă.

Vremea şi haosul din trafic au contribuit din plin pentru ca ziua de azi, 15 ianuarie, să poată fi considerată Lunea tristă. Majoritatea românilor au înfruntat-o, însă, cu zâmbetul pe buze!

Totuşi, legenda urbană are în spate studii de specialitate. Psihoterapeutul Cliff Arnall a realizat formula matematică în 2005, iar pentru aflarea rezultatului, a luat în calcul modul în care organismul uman se resimte după consumul de alcool din periada sărbătorilor, conturile bancare la început de an şi nu în ultimul rând, starea vremii. 

În lunea tristă, Diana Dumitrescu a hotărât să se resfeţe cu o schimbare de look. Recunoaşte, însă, că s-a luptat cu episoade de depresie.

Depresia este recunoscută ca fiind boala secolului. În România, doi din 10 români au probleme psihice, iar unul din 10 suferă de depresie. Soluţia este să ne găsim o resursă de fericire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » "Blue Monday" sau "Lunea tristă", cea mai depresivă zi din an